Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1066 від 05.05.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс інтимний

Поради, які допоможуть перестати сприймати все близько до серця

Поради, які допоможуть перестати сприймати все близько до серця

Колеги нерідко жартують над вами або навіть підсміюються за вашою спиною? Випадковий перехожий наступив на ногу і навіть не вибачився?

Ви хвилювалися і заїкалися під час презентації? Хтось несправедливо розкритикував вас, а ви не змогли гідно відповісти? Всі ми стикаємося з безліччю неприємних ситуацій, переважна більшість з яких просто прикрі випадковості і дрібні неприємності. Але що робити, якщо ви кожну дрібницю сприймаєте занадто близько до серця? Як зупинитися?

Спробуйте поглянути на критику з іншого боку

Якщо кожна дрібниця зачіпає вас, ймовірно, вам не вистачає впевненості в собі. Природно, над цим потрібно працювати, а поки спробуйте наступний метод. Так, якщо хтось необгрунтовано або безглуздо критикує вас, не замикайтеся в собі, а дозвольте цій людині переконати вас в тому, що ви неправі. Постарайтеся поглянути на неприємну ситуацію як би з боку. Подумайте, чому людина так до вас поставилася. Чи була у неї вагома причина для цього або ви просто потрапили під руку? Тільки в тому разі, якщо критика була хоча б частково обгрунтованою, до неї варто поставитися позитивно. В іншому разі викиньте все сказане з голови і не дозволяйте собі ставати жертвою чужого поганого настрою.

Маленькі невдачі – це не кінець світу

Вас ніхто не критикував, але ви постійно ніяковієте або відчуваєте незручність через кожну дрібницю або невдачі? Але подумайте, невже людина, яку соромитеся, ніколи не помилялася? Крім того, більшість навіть не помічає того, на чому ви можете загострювати свою увагу.

Перевірте істинність своїх забобонів

Якщо ви не впевнені в собі, то можете сприймати різні речі дуже емоційно, тоді як насправді вони нікчемні. Так що ви даремно будуєте у своїй голові жахливі сценарії про те, як вас сприймають інші. Усвідомте, що кожна людина бачить світ по-своєму. Ваші дії можуть здатися катастрофічними для вас, але інші можуть подумати про щось зовсім інше. Якщо не можете позбутися від своїх забобонів, наберіться сміливості і запитайте інших, як вони насправді вас сприймають. Безсумнівно, багато хто буде радий висловити свою думку, яка вас приємно здивує.

Усвідомте свою цінність

Ви не повинні засновувати свою думку на безглуздій реакції оточення. Почніть з написання списку якостей, які цінуєте в собі. Носіть цей список з собою і перечитуйте щоразу, коли відчуваєте сумнів. Це може бути допомога нужденним друзям, повернення знайдених грошей власнику або позитивні риси характеру. Ніколи не забувайте, що робить вас особистістю і хорошою людиною!

05.05.2022



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2022p. 
На головну сторінку