Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1070 від 02.06.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Пікнік для біженців у Рівному

Пікнік для біженців у Рівному

Церква «Христос є відповідь» організувала відпочинок для тимчасово переселених осіб у м. Рівне. Біженці з Луганщини, Донеччини, Запорізької, Київської, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей зібралися разом, щоб хоч на хвилю забути про всі переживання, пов’язані з війною.

Ігри та батути для дітей, християнські пісні під гітару та розповіді про Божі чудеса, смачний плов, солодка вата та попкорн з гарячим чаєм на свіжому повітрі створювали неймовірну атмосферу.

Розповідає пастор Тарас Сень: «Душа радіє, коли бачиш щасливих людей. Нам було дуже приємно послужити для тих, хто тимчасово проживає у Рівному, організувавши цей пікнік. Я теж свого часу пережив жахи війни й добре розумію стан тих, хто залишив свої домівки та вимушений шукати прихисток в іншому місті. Люди дякували за пікнік, тому що більшість свого часу вони проводять у квартирах, а виїхати на природу – це, свого роду, певне розвантаження. Бог дав нам гарну погоду і ми разом співали, молилися, спілкувалися, смакували плов та відпочивали тілом і душею. Ми продовжуємо молитися за Україну і віримо, що Божий мир прийде у нашу державу!».

Майже 100 людей мали можливість насолодитися хорошим часом для спілкування на природі. Настрій у всіх був піднесений. І діти, і дорослі щиро подякували організаторам за такий гарний захід.

«Мені дуже сподобався цей пікнік. Ми спускалися з надувних гірок, а також змагалися у цікавій грі. Але у нас вийшла нічия, тому що дружба завжди перемагає!», – поділилася дівчинка Даринка, яка разом з сім’єю втікла від війни у м. Рівне.

Хомич Валентина з сім’єю приїхали з м. Очаків Миколаївської області. Жінка розповіла, що їм дуже сподобався захід, діти були у захваті. Усе було гарно організовано, тому вони бажають церкві «Христос є відповідь» продовжувати у такому ж дусі.

Місіонер Олександр Осєпян разом з дружиною і дітками переїхали у Рівне з Луганської області. Усі разом вони допомагають у проведені подібних заходів. Олександр розповів, що для нього за честь було готувати плов для всіх присутніх і таким чином послужити людям, які пережили наслідки війни.

«Я одна із тих численних переселенців, які були вимушені залишити рідну домівку і приїхати у більш безпечне місце. Для мене і моєї доньки таким місцем стало місто Рівне. Перебуваючи тут уже два місяці, я мала честь познайомитися з місією «Христос є відповідь», яку очолює пастор Тарас Сень. Сьогодні ми мали можливість відпочити тілом і душею на природі. Організатори попіклувалися не лише про наше дозвілля, але й про те, щоб ми були ситі. Нас пригощали смачним пловом, який приготували на вогнищі. Я висловлюю велику вдячність від усіх людей, які мали змогу долучитися до цього заходу. Вірю, що уся наша ностальгія за домом і сум розвіялися сьогодні, бо всі були дуже щасливими. Ми побачили, хто такі люди, які щиро служать Богові та кожному із нас любов’ю», – поділилася Рен Емма з м. Миколаїв.

Від початку війни в Україні Міжнародна місія «Христос є відповідь» (CITA) та однойменна церква у м. Рівне активно допомагають тимчасовим переселенцям: проводять евакуацію населення, надають гуманітарну допомогу, спілкуються та всіляко підтримують постраждалих у війні. Багатьох людей, які прибули в Рівне, волонтери відвезли до Польщі, а тим, хто залишився у нашому місті, надали житло. Пастор Тарас Сень спільно з командою організовують благодійні заходи, щоб допомагати тим, хто змушений залишити рідну домівку через бойові дії.

02.06.2022



Рівне-Ракурс №10 від 02.06.2022p. 
На головну сторінку