![]() |
№1071 від 10.06.2022p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Для любителів вінегрету і для тих, хто не любить відшкребти підгорілий буряк від каструлі, ми приберегли безцінний лайфхак.
сирі овочі,
поліетиленові пакети,
мікрохвильовка,
вода.
Помийте гарненько овочі і покладіть їх у поліетиленовий пакет. Якщо хочете зварити відразу буряк, моркву і картоплю, наприклад, то кладіть овочі в різні пакети.
Кожен пакет залийте по 100 мл води і зав’яжіть вузол. Зверху зробіть кілька дірочок за допомогою зубочистки, щоб пакет не лопнув.
Покладіть овочі в пакеті на тарілку відповідного розміру і відправте в мікрохвильовку. Овочі треба варити 10 хвилин при максимальній потужності мікрохвильовки. Буряк краще готувати окремо, бо йому може знадобитися на пару хвилин більше часу. А моркву і картоплю можна варити одночасно.
Перевірте готовність овочів зубочисткою.
Перевага такого варіння овочів не тільки в економії часу, але і в тому, що вони залишаються соковитими та зберігають насичений смак. Варені в каструлі овочі втрачають набагато більше вітамінів, ніж овочі, приготовлені в герметичних пакетах. А мити доведеться тільки одну тарілку.
10.06.2022 |
Рівне-Ракурс №1071 від 10.06.2022p. На головну сторінку |