Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1071 від 10.06.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Чому кінологи не рекомендують гладити собаку по голові?

Чому кінологи не рекомендують гладити собаку по голові?

Собаки стали настільки близькими і надійними друзями для людей, що людина іноді забуває про деякі межі в поведінці і про деякі обмеження, які все ж повинні бути присутніми в їх відносинах. Наприклад, багато власників цих тварин чули про те, що їх не можна гладити по голові. Деякі звичайно здивуються, коли почують цю інформацію, адже і собаки потребують ласки.

Гладити по голові чужу собаку

В першу чергу, не рекомендується гладити по голові чужу собаку, бо вона може бути до цього не привчена. Після таких дій тварина може проявити агресію і навіть вкусити людину. Тому одне з важливих правил при спілкуванні з собаками – ніколи не гладити чужу тварину, яку ви бачите в перший раз.

По відношенню до своєї собаки

Якщо ви стали володарем собаки, а саме – цуценяти, то можна поступово привчати його до таких проявів ласки з вашого боку, але потрібно бути ненав’язливими і акуратними.

Професійні заводчики собак стверджують, що цуценят до шести місяців категорично не можна гладити по голові, бо це може призвести до загладжування вух, а в подальшому у тварини може зіпсуватися слух.

Насправді, далеко не кожна собака відчуває задоволення від погладжування голови з боку людини. Тому, якщо ви збираєтеся погладити таким чином тварину, обов’язково враховуйте її настрій і відповідну реакцію.

10.06.2022



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2022p. 
На головну сторінку