Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1071 від 10.06.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Яку користь людині можуть принести зелені банани?

Яку користь людині можуть принести зелені банани?

За словами гастроентерологів, вживання зелених недостиглих бананів пов’язане з цілим рядом корисних властивостей, а для кишківника вони навіть корисніші за стиглі.

Банани – один з найкорисніших фруктів у раціоні людини: вони забезпечують організм багатьма поживними речовинами, включаючи вітаміни С і групи В, каротиноїди, магній, калій, марганець. Також є дослідницькі дані про те, що завдяки бананам у тілі людини скорочується оксидативний стрес, що зменшує запалення, знижує ризик захворювання на рак.

Також вживання бананів сприяє поліпшенню стану кишкової мікрофлори – цей фрукт діє на неї як пребіотик, який є корисним для розмноження гарних бактерій.

«Зелені нестиглі банани для травної системи набагато корисніші за стиглі. Цінної клітковини там більше, а цукрів, що викликають здуття, менше. Крім того, у них є й лейкоцианідин, який сприяє розвитку слизової оболонки шлунку і зменшує відчуття печії», – пояснили лікарі.

Також фахівці додали, що «лектини зелених бананів досліджувалися як препарати для лікування ВІЛ, гепатитів та Еболи».

Крім того, зеленим бананам властива здатність знижувати систолічний тиск, а також рівень глюкози у крові.

Водночас, нагадують медики, цей фрукт здатен провокувати алергічні реакції, мігрені (якщо є чутливість до триптофану), здуття.

10.06.2022



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2022p. 
На головну сторінку