Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1072 від 17.06.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Експерт пояснив, чому у косметичці може бути більше мікробів, ніж у туалеті

Косметичка може бути сповнена неприємних сюрпризів. Небезпеку таять брудні інструменти для макіяжу. В результаті їх використання велика ймовірність зіткнутися з роздратуванням шкіри, а в деяких випадках з інфекціями, посиленням акне і дерматитом.

«Кисть, яку не мили протягом трьох місяців, може містити більше бактерій, ніж унітаз», – попереджає мікробіолог доктор Девід Кабальєро-Ліма.

Повчитися чистити кисті можна у професіоналів. Візажисту Лізі Армстронг допомагає справлятися із забрудненнями продукт на спиртовій основі. Альтернативою, за її словами, можуть стати засіб для миття посуду і антибактеріальний шампунь, які здатні впоратися з жиром і олією.

«Додайте його в теплу воду і обертайте кисті кінчиками вниз, щоб звести до мінімуму контакт з водою біля основи щетини, оскільки тут може утворитися цвіль», – пояснює Ліза Армстронг.

Таке ретельне очищення потрібно проводити кожні пару тижнів. А щодня використовуйте швидковисихаючий спрей для чищення кистей. Розпиліть засіб на щетину і протріть її серветкою.

Потім покладіть сушитися плазом: так, щоб щетинки звисали з краю поверхні. Якщо зберігати кисті вологими у вертикальному положенні, волоски пошкодяться, а клей вже не буде так міцно їх фіксувати.

Якщо у вас багато б’юті-блендерів, покладіть їх в мішок для прання делікатних речей і відправте в пральну машину. Одиничний екземпляр можна помити м’яким дитячим шампунем. Віджимайте його під гарячою водою, поки вона не стане чистою. Потім можна обполоснути в холодній воді і покласти сушитися.

17.06.2022



Рівне-Ракурс №10 від 17.06.2022p. 
На головну сторінку