Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1080 від 11.08.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Енергоефективність, цифровізація та безпека: що розглядали під час депутатського дня

Енергоефективність, цифровізація та безпека: що розглядали під час депутатського дня

4 серпня в рамках депутатського дня міські обранці обговорили кілька питань. Зокрема, заслухали презентацію від компанії ЕСКО ЮА щодо можливості запровадження енергосервісу та утеплення дитячих садків громади.

Енергосервіс – це механізм, який дозволяє здійснити модернізацію систем електропостачання та опалення, не витрачаючи на це бюджетних коштів.

Як розповів представник компанії ЕСКО ЮА Андрій Мельник, спершу компанія проводить енергоаудит і визначає споживання теплової, електричної енергії чи природного газу. За тим замовник затверджує ці показники, а визначена компанія проводить заходи з енергосервісу за власний кошт. Лише коли є певний результат замовник оплачує ці послуги за рахунок зекономлених коштів.

За словами секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна, компанія вже обстежила рівненські садочки. Серед них можна обрати кілька, аби випробувати можливість.

– Це цікава ідея, яка у сучасних умовах дозволить і заощадити кошти, і привести наші заклади до належного рівня, – зазначив він.

Також під час зустрічі говорили і про цифровізацію громади.

Як розповів заступник міського голови Рівного Євгеній Іванішин, зараз місто працює над підключенням навчальних, соціальних та закладів культури до високошвидкісного інтернету. Інтернет в сховищах частково вже проведений, продовжується підключення до WiFi укриттів медзакладів, гуртожитків тощо.

– Також проводимо повний аудит цифрових ресурсів виконавчого комітету міської ради. Також посилюємо захист від кібератак. Плануємо втілити в життя сучасний електронний документообіг. Це в рази пришвидшить паперову роботу, – зазначив Євгеній Іванішин. – Ми вже підключені до Єдиної платформи місцевої електронної демократії «Е-Dem». Вона покликана спростити комунікацію з владою. Це вплине на процес подання звернень, петицій та участі в розгляді проєктів Громадського бюджету.

Наприклад, пояснив заступник міського голови, сидячи на дивані, з телефону написати про яму на дорозі, невідповідність у прибутті транспорту, зрізання дерев тощо. І питання вирішиться швидше, ніж чекаючи відповіді на запити і тд.

Окрім того, агентство економічної безпеки «ЕФОРТ» представило систему відеоспостереження, яка встановлена в навчальних закладах Львівщини, як приклад системи безпеки, які могли б запрацювати у школах і садочках Рівного.

11.08.2022



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2022p. 
На головну сторінку