Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1083 від 01.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як вимити скляний посуд до блиску?

Бувають випадки, коли хочеться поставити на стіл гарний посуд. І не тільки красивий, але, щоб він ще й по-справжньому блищав. Зробити це не так складно, як здається на перший погляд. Хочете переконатися? «Ловіть» простий спосіб домогтися такого ефекту, який часто використовують в ресторанах.

Зробити такий побутовий «блиск для посуду» можна буквально з підручних компонентів. Нам навіть не знадобиться побутова хімія. Всі інгредієнти нашого миючого засобу будуть повністю натуральними.

Знадобиться:

сіль – 100 грамів;

оцет столовий – 1 стакан;

сік з половинки лимона;

вода – 5 літрів.

Як приготувати засіб і застосовувати?

Після змішування всіх названих складових – наш засіб готовий до застосування. Помийте посуд як зазвичай, після чого, чистою мокрою губкою (змоченою в приготованому нами засобі) протріть весь посуд.

Дайте йому висохнути. Для цього можна помістити його в сушарку або просто застелити чистими рушниками стіл, розставити на них посуд і дати йому повністю висохнути. А ось витирати його рушником після такої обробки не слід.

Не бійтеся, розводи після висихання складу на посуді не з’являться. А приємним бонусом для вашого посуду послужить свіжий і приємний лимонний аромат, який неодмінно на ньому залишиться, коли він висохне.

Ще один спосіб надати блиск скляному посуду

Він навіть простіший, ніж перший. Засипаємо сіль в таз з холодною водою і залишаємо в такій воді чистий посуд на 30 хвилин. При цьому, на кожен літр води солі має припадати приблизно 30 грамів.

01.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2022p. 
На головну сторінку