Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1083 від 01.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Де не можна зберігати ліки в домі?

Де не можна зберігати ліки в домі?

Деякі популярні місця для зберігання ліків в квартирі можуть привести до псування препаратів. Фармацевти назвали місця в будинку, де ліки зберігати не слід.

Де підвищена вологість

Фахівці зазначили, що в першу чергу необхідно уважно читати інструкцію до ліків, щоб зрозуміти, як правильно їх зберігати. За їхніми словами, для більшості ліків згубна вологість. Тому місця з підвищеною вологістю, включаючи ванну кімнату, для зберігання препаратів не підходять.

Підвіконня

На ліки на підвіконні постійно впливають сонячні промені, які можуть негативно відбитися на активності і складі препаратів. Крім того, на підвіконні на ліки впливають зміни вологості і температури повітря.

Кухня

На кухні також часті перепади температури, підвищена вологість і можливий контакт з парами рідин.

Приліжкова тумба

Це не найвдаліше місце для зберігання ліків в будинку, особливо за наявності дітей або домашніх тварин. Зберігати ліки на приліжковій тумбі можна тільки в окремій коробці з кришкою.

Не читати інструкції зі зберігання

Ще одна помилка – не читати в інструкції про спосіб зберігання ліків, так як є препарати, які потрібно тримати в холодильнику. В іншому разі шанс прийняти зіпсований медикамент збільшується.

Зазвичай в холодильник потрібно прибирати мазі, гелі, ампули. Під них краще виділити одну з полиць холодильника і переконатися, що температурний режим виставлений правильно.

Зберігати ліки без упаковок

У спробах вмістити в аптечку більше ліків багато хто викидає картонні упаковки та інструкції. Однак слід пам’ятати про те, що в потрібний момент часу на пошук способу застосування в Інтернеті може просто не бути. Крім того, упаковка захищає ліки проти сонячних променів і вологості, не дає таблеткам розсипатися по аптечці.

01.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2022p. 
На головну сторінку