Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1084 від 08.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Понад 120 тисяч гривень позбулися жителі Рівненщини через шахраїв

3 вересня до поліції звернулися дев’ятеро мешканців із різних районів області, які стали жертвами аферистів і втратили власні кошти.

Попри постійні застереження громадяни продовжують вносити передоплату під час купівлі товарів через сайти оголошень, переходити за сумнівними посиланнями та повідомляти зловмисникам конфіденційні дані банківської картки.

Із заявою про вчинення шахрайських дій до поліції звернулася 45-річна жителька Дубенського району. Заявниця повідомила, що у телеграм-каналі вона перейшла за посиланням нібито офіційного додатку для реєстрації про виплату допомоги. В одному із пунктів вимагалося зазначити реквізити банківської картки, що жінка і зробила. Після цього отримала смс-повідомлення про зняття майже п’яти тисяч гривень.

За розміщеним в Інтернеті оголошенням 25-річна мешканка колишнього Острозького району перерахувала на картку аванс у сумі 9 600 гривень за дрова. Після оплати зв’язок із продавцем обірвався.

А 23-річній рівнянці зателефонували нібито із банку, що її картку заблоковано через сумнівні операції, тож необхідно перевести кошти на озвучений аферистами рахунок. Відтак, потерпіла під час виконання вказівок шахрая позбулася 44 тисяч гривень.

За усіма фактами слідчі територіальних підрозділів області відкрили кримінальні провадження.

Поліцейські наголошують громадянам на елементарних правилах безпеки в інтернет-просторі та під час спілкування із невідомими:

– не переходьте за посиланням, що надходять через sms-повідомлення або месенджери, у електронних листах із невідомих вам адрес;

– користуйтеся тільки офіційним додатками державних і банківських установ і нікому не повідомляйте персональні дані картки.

08.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2022p. 
На головну сторінку