Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1085 від 15.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Регулярне вживання цих напоїв

Регулярне вживання цих напоїв

дуже легко може пошкодити зубну емаль

В Інтернеті можна прочитати багато статей про користь води з лимоном вранці, вживання яблучного оцту або фруктових соків. Однак стоматологи попереджають, що всі ці напої можуть бути небезпечні для зубів.

Зубна емаль дуже міцна, це правда. Але її можна легко пошкодити, якщо регулярно вживати певні напої.

Вода з лимоном

Цитрусові – це в принципі одні з найгірших продуктів для зубів. Річ у тім, що в таких фруктах міститься лимонна кислота, яка здатна роз’їдати емаль і вимивати з її поверхні мінерали. В результаті людина починає страждати від чутливості зубів. А якщо у воді з лимоном є лід, то це погіршує ситуацію.

Вода з оцтом

Медики не радять вживати воду з яблучним оцтом тим, у кого вкрай чутливий шлунок або є виразка. Існує також думка, що газована вода з бальзамічним оцтом корисна для здоров’я. Але, за словами представників Американської стоматологічної асоціації, і в оцті, і в газованій воді міститься кислота. Вона руйнує емаль, що призводить до карієсу і підвищеної чутливості зубів. Точно таку ж дію надає на зуби яблучний оцет.

Фруктові соки

До складу фруктів входять кислоти, що розм’якшують емаль. В результаті зуби стають чутливими. Також в соках є цукор, а це значить, що вони можуть сприяти утворенню карієсу. Тому якщо ви любите соки, то пийте їх через соломинку: тоді на зуби потрапить не так багато цукру.

15.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 15.09.2022p. 
На головну сторінку