Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1086 від 22.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

На Рівненщині встановлять модульні будинки, закуплені урядом Швеції

На Рівненщині встановлять модульні будинки, закуплені урядом Швеції

На Рівненщині продовжують залучати міжнародну допомогу для вирішення соціальних проблем, які є наслідками війни. Так, в області планують встановити мобільні модульні будиночки, закуплені за кошти уряду Швеції. Вони зможуть стати тимчасовим прихистком у критичних ситуаціях.

Загалом для України передбачено 4 тисячі таких будиночків. А перші 500 планують встановити саме на Рівненщині. Тут відпрацьовуватимуть алгоритм, потому досвід поширюватимуть в інших регіонах.

Особливості цього проєкту обговорили під час зустрічі начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля, його заступників з представниками Шведського агентства з питань цивільних ситуацій (МSB).

Як пояснили представники організації, такі мобільні будиночки легко збираються і транспортуються. В них є можливість опалення та електропостачання, а також утеплення. Конструкції водонепроникні та мають вогнезахисне покриття. Будиночки укомплектовані розкладними ліжками, матрацами, термоковдрами, постільною білизною. Їх площа – 17 метрів квадратних.

Зібрати такий будиночок можна вчотирьох приблизно за 6 годин. Водночас як правильно їх встановлювати, які для цього мають бути умови та що при цьому варто передбачати, відпрацьовуватимуть саме на Рівненщині.

«Насправді тема цивільного захисту зараз більш ніж актуальна, тому ми раді міжнародній співпраці в цьому напрямі, – прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. – На сьогодні область готова стати майданчиком для навчання щодо встановлення таких мобільних модульних будиночків. Наша мета – щоб ваш добрий намір був якомога більш результативним».

22.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2022p. 
На головну сторінку