Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1093 від 10.11.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Чому літнім людям потрібно вживати волоські горіхи?

Чому літнім людям потрібно вживати волоські горіхи?

За словами лікарів-дієтологів, волоські горіхи є найкориснішим видом горіхів для літніх людей.

Дієтологи пояснюють, чому літнім людям потрібно вживати волоські горіхи. Одна з причин – цей продукт забезпечує профілактику гіпертонії, сприяючи зниженню підвищеного артеріального тиску.

«Калій і магній в волоських горіхах покращують роботу серця, розслаблюють судини і виводять надлишки рідини з організму», – пояснюють експерти гіпотензивну дію волоських горіхів.

Ще однією важливою якістю продукту є вміст йоду – компонента, необхідного для здорового функціонування щитоподібної залози. В міру старіння у людей (особливо у жінок) часто розвивається гіпотиреоз, що характеризується недостатнім виробленням гормонів залози. У зв’язку з цим можуть виникати різні проблеми зі здоров’ям.

Характерним віковим порушенням є і втрата інтересу до життя, апатія, депресивність. Вживання волоських горіхів допомагає перешкодити їх виникненню завдяки присутності в них вітамінів групи B, важливих для підтримання здоров’я нервової системи.

Також горіхи дають білок, який у літніх людей вже насилу засвоюється з м’яса, і корисні жири Омега-3.

«Омега-3 жирні кислоти знижують рівень запалення, знижують ризики серцево-судинних захворювань, компенсують підвищення поганого холестерину, який є провокатором утворення атеросклеротичних бляшок», – резюмують фахівці.

10.11.2022



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2022p. 
На головну сторінку