Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1094 від 17.11.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Реабілітологи з різних країн допомагають українським медикам відновлювати здоров’я наших захисників

Реабілітологи з різних країн допомагають українським медикам відновлювати здоров’я наших захисників

У Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни в найближчі кілька місяців працюватимуть фахівці-реабілітологи з Великої Британії, Австралії, Канади, Швеції, Норвегії та Італії.

Це міжнародна мультидисциплінарна команда, до складу якої увійшли лікар фізичної та реабілітаційної медицини, фізичний терапевт, ерготерапевт, клінічний психолог, медична сестра – загалом 10 учасників. З фахівцями госпіталю вони ділитимуться досвідом надання реабілітаційної допомоги пацієнтам, які мають травми спинного та головного мозку.

Рівненський госпіталь ветеранів війни став єдиним в Україні, де реалізовують цей проєкт за підтримки уряду Великої Британії.

Окрім навчання, він передбачає закупівлю реабілітаційного обладнання, індивідуальних візків для пацієнтів. Іноземні донори допоможуть налаштувати роботу візкової майстерні.

Також обіцяють придбати 200 візків для тих військових, яких уже виписали з госпіталю.

Днями лекції про надання медичної та реабілітаційної допомоги пацієнтам з наслідками важких черепно-мозкових та спінальних травм провели іноземні фахівці Великої Британії та Австралії.

Крім того, в рамках вже іншого проєкту, який госпіталь реалізовує спільно з Військовим медичним інститутом у Варшаві та Фондом Міжнародної Солідарності, польські лікарі навчали наших медиків допомагати захисникам долати психологічні наслідки воєнних травм. З лікарями-психологами досвідом ділилися польські психотерапевти, фахівці відділень бойового стресу та психотравми.

17.11.2022



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2022p. 
На головну сторінку