Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1098 від 22.12.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

З вірою в Україну

З вірою в Україну

Уже багато років Рівненський ліцей «Колегіум» відноситься до Всеукраїнської мережі шкіл олімпійської освіти, приділяючи велику увагу вихованню учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху – дружбі, взаємоповазі, досконалості. Школа активно долучається до заходів, організованих Національним олімпійським комітетом України.

В цей неймовірно важкий час для нашої Батьківщини, для багатьох українців країни-сусіди стали друзями, а українські воїни – міцним щитом для європейських країн. Аби протистояти підступному ворогу, який загрожує не лише нашій державі, а й усьому світу, важлива підтримка та допомога як на військовому, політичному, так і на спортивному фронті.

З перших днів війни Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рішуче засудив повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України. Така підтримка і солідарність з українським народом спонукали вчителя фізичного виховання Рівненського ліцею «Колегіум» Олега Левенця написати листа президенту МОК Томасу Баху. Разом з листом надіслали й дитячі малюнки, в яких школярі намагалися показати той світ, в якому вони зараз перебувають, коли чути звуки сирен, коли є страх і відчуття постійної небезпеки, яким знайоме слово «війна». Серед цих малюнків є робота школярки з Ірпеня, яка разом з батьками змушена була покинути рідний дім, рятуючись від небезпеки; є малюнок учениці, яка тимчасово перебуває за кордоном, але показала своє бачення того, що відбувається в Україні; є малюнки тих, хто залишився вдома.

І ось надійшла відповідь. Президент МОК дякує за слова та надіслані світлини, які є нагадуванням про те, як на дітей вплинула ця війна та стресові умови, з якими день у день вони стикаються.

Цього тижня відбулося нагородження учасників конкурсу малюнка «З вірою в Україну» головою відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області Миколою Петренчуком. Олімпійські сувеніри отримали: Васильченко Вероніка, Ватліцова Ксенія, Дем’янчук Аліна, Долбня Олександра, Котяй Марія, Мазур Дмитро, Махно Адріана, Харчук Аліна, Харчук Маріанна, Харчук Анатолій, Шпак Вероніка, Ющук Ельвіра, Ярмолюк Анастасія.

Ми ж віримо, що тільки разом, з такою потужною світовою підтримкою на політичній та спортивній аренах, здолаємо ворога і будемо святкувати Перемогу!

22.12.2022



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2022p. 
На головну сторінку