Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1109 від 09.03.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Екологічно чисті спреї від пилу, які можна легко приготувати самостійно

Екологічно чисті спреї від пилу, які можна легко приготувати самостійно

Пил, як ми знаємо, є однією з головних проблем в домашній гігієні. Він може викликати алергічні реакції, подразнення очей і дихальних шляхів, а також погіршувати якість повітря в приміщенні. Щоб уникнути цих проблем, рекомендується регулярно видаляти пил з поверхонь в будинку. Однак, традиційні способи прибирання, такі як використання чистячих засобів на основі хімічних речовин, можуть бути шкідливі для здоров’я і навколишнього середовища.

Щоб уникнути цього, можна використовувати екологічно чисті спреї від пилу, які можна легко приготувати самостійно. Ось три ефективні рецепти:

Спрей на основі цитрусових олій – для цього вам буде потрібно ½ літра води, 1 столова ложка рідини для миття посуду і кілька крапель ефірної олії апельсина, лимона, кедра або мандарина. У пульверизатор налийте воду, потім додайте рідину для миття посуду і ефірні олії. Добре перемішайте і використовуйте для очищення меблів та інших предметів в будинку.

Мильний спрей – для його приготування необхідно ½ літра води, 1 столова ложка пластівців марсельського мила і кілька крапель ефірної олії на ваш вибір. Для початку доведіть воду до кипіння, потім додайте пластівці марсельського мила і перемішайте, поки мило не розчиниться. Дайте охолонути, потім додайте ефірну олію і перемішайте. Перелийте отриманий розчин в пляшку з розпилювачем і струсіть перед використанням.

Спрей на основі харчової соди – для його приготування потрібно ½ літра води і 2 столові ложки харчової соди. У пульверизатор налийте воду, потім додайте харчову соду і добре струсіть. Використовуйте отриманий розчин для дезінфекції та видалення пилу з різних поверхонь.

09.03.2023



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2023p. 
На головну сторінку