Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1109 від 09.03.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Що робити з пуансетією, коли вона відцвіте?

Що робити з пуансетією, коли вона відцвіте?

Щоб пуансетія (молочай красивий, або, як ще називають рослину, Різдвяна зірка) порадувала яскравим забарвленням і на наступний рік, за нею важливо правильно доглядати після цвітіння. Коли рослина починає скидати листя – це зовсім не означає, що все погано і вона загинула.

Насправді пуансетія вступає в яскраво виражений період спокою. Для збереження життєвих сил квітки необхідно забезпечити її правильні умови і догляд.

Після остаточного опадання листя кущ обрізають до висоти 10-15 см. Горщик з пуансетією ставлять в прохолодне темне місце. Поливають її невеликими порціями з інтервалами раз в 2-3 тижні.

У травні квітку пересаджують методом перевалки в ємність більшого обсягу. Потім пуансетію переносять в місце з достатнім освітленням і відновлюють полив в звичайному режимі до появи нових відростків.

Частину молодих відростків, що з’явилися, потім потрібно видалити, залишивши 3-4 найсильніших і здорових. Зрізані можна використовувати для розмноження пуансетії живцями. Навесні і влітку Різдвяну зірку регулярно підгодовують. Також їй потрібен помірний полив.

Щоб пуансетія знову зацвіла, їй потрібно забезпечити на 1,5-2 місяці короткий світловий день. Приблизно 12-14 годин на добу для успішної закладки квіткових бруньок рослина повинна проводити в темряві. Тому десь з кінця вересня її поміщають на цей час в найтемніше місце в будинку, подалі від вікон та інших джерел світла, в тому числі електричних ламп. Світло сприятиме інтенсивному росту листя, а не бутонів.

Через 6-8 тижнів можна повертатися до звичайного догляду за пуансетією. За умови дотримання такого алгоритму до зими вона обов’язково зацвіте і випустить красиві пурпурні приквітки.

Якщо пуансетія відчуває себе комфортно – вона радує яскравими квітами до 3-4 місяців, а іноді і довше. Правильний догляд допоможе продовжити цвітіння.

09.03.2023



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2023p. 
На головну сторінку