Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1109 від 09.03.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

70 тисяч ефіопів молилися за Україну на крусейді

70 тисяч ефіопів молилися за Україну на крусейді

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, директор Міжнародної місії «Христос є відповідь» та пастор однойменної церкви в м. Рівне Тарас Сень уже втретє відвідує Ефіопію в рамках євангелізаційного проєкту, де закликає до молитви за мир в Україні.

З 16 по 19 лютого в Ефіопії, у місті Содо місія «Христос є відповідь» разом з місцевими церквами та служителями провели масштабний євангелізаційний крусейд, який відвідали близько 70 000 людей. Щоразу Тарас Сень, проповідуючи Слово Боже, закликав людей до покаяння та прийняття Ісуса Христа у своє серце. Приємно, що ефіопи відкриті та щирі у молитві за Україну. Коли пастор розповідав про те, що відбувається в Україні, яка жорстока ця війна і скільки людей гине щодня, багато людей зверталися до Бога з єдиним проханням: «Боже, зупини війну!»

За словами Тараса Сеня, на крусейді було видно реальну Божу дію: сотні виходили й каялися в гріхах й приймали Ісуса Христа у свої серця, отримували звільнення від демонічного впливу, зцілення від хвороб.

У місті Содо місіонери CITA під час крусейду розповсюдили 50 000 тисяч газет «CHRIST IS THE ANSWER» амхарською мовою.

Пекло для диявола, Небеса для людей

На крусейді Тарас Сень у проповідях робив наголос на тому, що пекло приготовлене для диявола та його ангелів. Біблія, Єв. від. Матвія 25:41. Христос відкупив від влади пекла, коли помер за гріхи людей. Пекло має владу над людьми, які згрішили. Але коли людина приймає вірою Христа та кається у своїх гріхах, то вона виходить з під влади пекла та стає під захист Ісуса Христа. На жаль, багато людей йдуть у пекло, бо не приймають Христа. Спасемося ми чи ні – це залежить від кожного з нас. Але Бог чекає, щоб кожна людина покаялась та прийшла до Христа.

Небезпечний мусульманський район

Українська команда також відвідала місто Дессе, яке розташоване на північ від Аддис-Абеби, де запланували провести великі євангелізації, благодійні акції, пасторські та сімейні конференції. Молитовна команда в Ефіопії цілодобово молиться за ці заходи, а також за захист Божий.

«На жаль, провести крусейд тут неможливо, тому що там є багато релігійних фанатиків, які повстають проти проповіді Євангелія. Раніше одна місія планувала в Дессе крусейд, але ворожо налаштовані люди зі зброєю підняли повстання. Для вирішення конфлікту влада залучила поліцію, але цього було недостатньо. Тому були долучені ще й регулярні війська. Бог служителів зберіг, але крусейд скасовували. Диявол сильно тримає цей регіон, старається, щоб люди не чули спасаючого Євангелія. Але Божа робота звершується через інші методи й люди отримують спасіння!» – розповів Тарас Сень.

Мусульмани почули про Ісуса Христа

Під час крусейду в місті Содо в Ефіопії були проведені офтальмологічні клініки. За 3 дні 1100 людей безкоштовно перевірили свій зір та отримали окуляри у подарунок, адже купити самостійно вони не мають змоги. Також в місті Дессе на очних клініках 900 людей отримали окуляри. Серед присутніх були сотні мусульман. Вони чули Євангеліє і отримували газети «Christ is the Answer» рідною мовою. Багато православних священиків приходили перевірити свій зір. Очні клініки сприяли покращенню відносин між представниками різних релігій.

Багато людей в Ефіопії живуть бідно. Як розповідають місіонери, дуже боляче дивитися на голодних дітей. Саме тому українська команда разом з місцевими служителями роздавали продуктові набори нужденним. Така підтримка має велике значення для ефіопів, які цього вкрай потребують.

Навчальні семінари для ефіопських служителів

Щоб передати досвід та надихнути ефіопських служителів, була проведена дводенна конференція в Соддо та дводенна конференція в Дессе. А також дві конференції для сімейних пар. Тарас Сень поділився з пасторами та єпископами з Ефіопії власним досвідом місіонерського служіння, розповідав про напрямки роботи місії «Христос є відповідь» у різних країнах світу. Також викладав тему «Демонологія»: говорили про те, чому злі духи входять в людину, як молитися за звільнення, як працювати з людьми, котрі перебувають під демонічним впливом. Також пастор чимало вчив зі слова Божого служителів про сім’ю, відносили між чоловіком та дружиною, про виховання дітей. Присутні на конференції служителі молилися за припинення війни в Україні.

Крусейд у Содо – це вже п’ятий масштабний захід Міжнародної місії «Христос є відповідь» в Ефіопії. У грудні 2022 року проходив четвертий крусейд у місті Ділла. А раніше – в ефіопських містах Шиншичо, Дюрамі та Хасанна.

09.03.2023



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2023p. 
На головну сторінку