Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1109 від 09.03.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

«Залізна» мотивація або на що йдуть гроші оборонного бюджету Рівненщини?

«Залізна» мотивація або на що йдуть гроші оборонного бюджету Рівненщини?

Рівненська область одна з перших областей в Україні сформувала оборонний бюджет. Окрім прикордонних громад, які вже залучили чимало коштів на зміцнення рубежів, гроші виділили й інші 52 територіальні громади краю.

На ці кошти продовжують убезпечувати кордон, комплектувати сили оборони, оснащувати військових технікою та екіпіруванням.

«Нам вдалося акумулювати майже 400 мільйонів гривень, – розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. – Ці гроші розписані за програмою, де вказана пріоритетність заходів. Усі роботи проводяться у співпраці із військовими. Через потенційну загрозу вторгнення з білорусі першочергово укріплюємо як саму лінію кордону, так і першу та другу лінії оборони».

Днями Віталій Коваль відвідав оборонні рубежі Рівненщини. На місці начальник ОВА переконався у дієвості спільного оборонного бюджету.

«На кордоні з білоруссю кипить робота. Оборонний бюджет Рівненщини в дії. Ми щодня споруджуємо фортифікаційні та інженерні споруди. Копаємо другу лінію протитанкових ровів та зводимо загородження, використовуючи тетраїди (спеціальні бетонні конструкції). Разом з військовими, прикордонниками та ДСНС продовжуємо нарощувати обороноздатність області», – розповів Віталій Коваль.

Близько 200 людей щодня долучаються до облаштування оборонних позицій півночі Рівненщини. Робота над круговою обороною населених пунктів триває. Активно приєднуються ДФТГ та місцеве населення. Працюють злагоджено. Кажуть, мотивація «залізна»: все це задля спільної мети – перемоги!

09.03.2023



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2023p. 
На головну сторінку