Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1112 від 30.03.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Відбулась зустріч медиків із батьками дітей, що хворіють на орфанні захворювання

Відбулась зустріч медиків із батьками дітей, що хворіють на орфанні захворювання

Орфанні хвороби – це вроджені або набуті захворювання, які трапляються вкрай рідко – рідше ніж один випадок на 2000 населення країни. Більшість з них – генетичні і невиліковні. З часом ці хвороби прогресують, впливають на якість життя і ставлять його під загрозу.

Переважна більшість орфанних захворювань має генетичну природу, тому люди змушені жити з ними все життя, хоча не завжди симптоми з’являються відразу після народження.

Лікування таких пацієнтів є пожиттєвим та дороговартісним. Але при належному лікуванні люди з рідкісними хворобами жодним чином не відрізняються від звичайних людей і ведуть повноцінний спосіб життя.

В Управлінні охорони здоров‘я виконавчого комітету Рівненської міської ради, за ініціативи депутата Рівнеради Сергія Рибачка, відбулась зустріч медиків із батьками дітей, що хворіють на орфанні захворювання. Механізм з компенсації витрат на закупівлю дороговартісних ліків, логістичні кроки медиків та батьків у забезпеченні дітей з рідкісними хворобами необхідними лікарськими препаратами та ряд інших питань обговорювали на порядку денному.

Безперебійне та безоплатне забезпечення осіб з орфанними захворюваннями відповідними продуктами та препаратами, які придбані коштом державного та місцевих бюджетів, передбачене Постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 р. № 160 «Про затвердження Порядку забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання» (разом зі змінами та доповненнями).

30.03.2023За повідомленням пресслужби РМР



Рівне-Ракурс №10 від 30.03.2023p. 
На головну сторінку