Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1115 від 20.04.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Овочі та фрукти, які не терплять спільного зберігання з яблуками: зіпсуються і ті, і інші

Овочі та фрукти, які не терплять спільного зберігання з яблуками: зіпсуються і ті, і інші

Яблука – звичні для нас, на відміну від привізної екзотики, дари саду. У них міститься дуже багато вітамінів, мікро- і макроелементів – всього того, що так корисне для нашого організму. А ще вони соковиті і смачні, тому ми намагаємося запастися ними із запасом.

Але, як з’ясувалося, зберігати яблука можна по сусідству не з будь-яким продуктом харчування. Якщо залишити їх поруч з деякими плодами, зіпсуються і ті, і інші. Про це ми і розповімо вам у сьогоднішній статті.

Як зберігати яблука вдома в холодильнику, щоб вони довго не псувалися?

Часто після покупки яблук ми відправляємо їх на полицю холодильника. І це правильно, якщо ми хочемо, щоб вони залишалися соковитими і пружними якомога довше.

Щоб максимально довго зберігати ці фрукти в умовах холодильника, вам буде корисно дізнатися ці тонкощі і секрети від досвідчених господинь.

В ідеалі, яблука потрібно відправити у відсік для овочів і фруктів відразу ж після збору врожаю.

Якщо зробити це на добу пізніше, термін їх зберігання скоротиться на 10 днів.

Слід поступово збільшувати температуру вмісту плодів. Кожні 7 днів її потрібно підвищувати на один градус за Цельсієм. Завдяки цій побутовій хитрості яблука залишаться соковитими, їх м’якуш не втратить своєї щільної консистенції і порадує вас хрускотом.

Поруч з яблуками не варто тримати на полиці холодильника деякі продукти. Річ у тім, що за дозрівання цих плодів відповідає така газоподібна речовина, як етилен. Вона продукується в яблуках навіть після їх збору. Чим вони більш дозрілі, тим більше цього газу виділяють.

Їх не можна залишати поруч з фруктами і овочами, чутливими до впливу етилену. В іншому разі останні швидко перестигнуть і почнуть загнивати.

Сусідство з яблуками сильно шкодить:

лимону;

манго;

авокадо;

персику;

абрикосу;

банану;

груші;

винограду.

До овочів, які не терплять спільного зберігання з яблуками, можна віднести:

спаржу;

цвітну капусту;

броколі;

помідори;

огірки;

цибулю (в тому числі і порей);

капусту;

бобові;

картоплю.

Протипоказано воно і грибам.

А ось швидке псування самих яблук може спровокувати їх сусідство в холодильнику з плодами, які теж виробляють багато етилену. Йдеться про банани, абрикоси, дині, помідори та картоплю. Спільне зберігання яблук з цими дарами саду та городу загрожує тим, що у вас незабаром почнуть загнивати і перші, і другі.

Спритні господині вже давно навчилися використовувати властивість яблук до виділення етилену собі на благо. Вони придумали лайфхак, що прискорює дозрівання незрілих плодів.

Так, наприклад, досить залишити одне перезріле яблучко в пакеті з зеленими помідорами або бананами, щоб останні досягли стану стиглості в лічені години.

20.04.2023



Рівне-Ракурс №10 від 20.04.2023p. 
На головну сторінку