Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1118 від 11.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

У 38 медзакладах Рівненщини надають психологічну допомогу пацієнтам

На Рівненщині працюють над тим, аби спростити доступ громадян до психологічної допомоги. На сьогодні таку допомогу надають на первинному, вторинному та третинному рівнях. Загалом у 38 медзакладах.

«Наприкінці минулого року МОЗ та НСЗУ запровадили новий пакет у межах програми медичних гарантій – «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги». Адже сімейний лікар – найперший контакт пацієнта у системі охорони здоров’я. Фахівці «первинки» Рівненщини – сімейні лікарі, терапевти, педіатри – пройшли навчання у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Відповідно можуть надавати кваліфіковану психологічну допомогу людям із психічними розладами», – розповів перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Так, на первинному рівні 15 медзакладів Рівненщини надають психологічну допомогу пацієнтам: Рівненська ЦПМСД «Ювілейна», Демидівська центральна районна лікарня, Дубенська міська поліклініка, обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики, а також Березнівський, Дубровицький, Острозький, Володимирецький, Мирогощанський, Боремельський, Костопільський, Демидівський, Клесівський, Немовицький, Корецький ЦПМСД.

На вторинному рівні медичну допомогу надають 19 закладів за пакетом «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах». На третинному рівні 4 медичні заклади надають медичну допомогу особам з розладами психіки.

Також стаціонарну психіатричну допомогу в області надають 3 заклади охорони здоров’я з надання психіатричної допомоги а саме: КП «Рівненський обласний центр психічного здоров’я населення» РОР; КП «Острозька обласна психіатрична лікарня» РОР; КП «Обласна психіатрична лікарня с.Орлівка» РОР.

Загалом в закладах охорони здоров’я Рівненської області психолого-психіатричну допомогу надають 68 лікарів-психіатрів, 7 лікарів-психологів, 60 психологів, які працюють в закладах охорони здоров’я.

Знайти найближчий до вас медзаклад, який надає психологічну допомогу в межах вказаного пакета, можна через контакт-центр НСЗУ за номером телефона 16-77.

11.05.2023



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2023p. 
На головну сторінку