Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1118 від 11.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Вчитель + учень = олімпійський дует

Вчитель + учень = олімпійський дует

В рамках співпраці між школами олімпійської освіти Рівненського ліцею «Колегіум» та Придніпровського ліцею, на Рівненщині вперше провели спортивно-оздоровчий захід «Вчитель + учень = олімпійський дует». Цей захід отримав статус всеукраїнського, адже участь у ньому взяли представники трьох областей: Рівненської, Дніпропетровської та Київської.

Захід урочисто відкрив начальник Управління освіти Рівненського міськвиконкому Богдан Турович, який висловив сподівання, що такі зустрічі стануть щорічними у нашому регіоні.

Змагання відбулися у Рівненському ліцеї №7. Директор Зоя Макарчук зазначила, що їхня школа приділяє велику увагу вихованню молодого і здорового покоління, і саме тому відразу відгукнулися прийняти у себе цей цікавий турнір.

Участь у заході взяло 16 команд. Учасники змагалися у пляжному волейболі, настільному тенісі та бадмінтоні. Призерами змагань у пляжному волейболі стали: І м. – РЛ №25, ІІ м. – РЛ №7, ІІІ м. – Придніпровський ліцей. У бадмінтоні перемогу святкували команди: І м. – РЛ №7 (1-й склад), ІІ м. – РЛ №7 (2-й склад), ІІІ м. – РЛ № 24. У настільному тенісі кращими були: І м. – РЛ №25, ІІ м. – РЛ №7, ІІІ м. – РЛ № 1. Головним суддею змагань була вчитель Рівненського ліцею №7 Тетяна Ковальова.

Директор ОЦФЗН «Спорт для всіх» та відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук, які виступили співорганізаторами Заходу, нагородили переможців і призерів змагань, а гостей з Київщини та Дніпропетровщини забезпечили регіональною атрибутикою.

Перебування школярів Придніпровського ліцею, який знаходиться на березі Каховського водосховища, прямо навпроти Запорізької АЕС (зона бойових дій), була насичена не лише спортивними подіями, а й урізноманітнена культурно-освітньою частиною, що дало можливість дітям емоційно відпочити та відволіктися. Учні побували в рівненському обласному краєзнавчому музеї та зоопарку, відвідали новозбудований стадіон «Авангард» і віддали шану українському військовому діячу, начальнику генерального штабу армії УНР, та командувачу дієвою армією УНР, генералу-хорунжому – Василю Тютюннику. Така насичена культурна програма стала можливою за підтримки начальника Управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА – Віталія Ліпського.

Автор проєкту «Вчитель + учень = олімпійський дует», вчитель Придніпровського ліцею Червоногригорівської громади Нікопольського району Дніпропетровської області Олександр Клименко сказав: «Спорт та здоровий спосіб життя потрібно розвивати завжди, а такі проєкти, дають можливість вчителям з різних регіонів обмінюватися своїми ідеями, а школярам – заводити нові знайомства».

Вчитель Броварського ліцею №5 ім. Василя Стуса Київської області Вікторія Захарченко сказала: «У вас шикарна атмосфера і європейське відношення до людей. Нам тут дуже сподобалося і сподіваємося наступного року сюди знову повернутися».

Тож позитивні відгуки від учасників Заходу та підтримка з боку місцевої влади, дають надію на продовження.

11.05.2023



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2023p. 
На головну сторінку