Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1119 від 18.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Плюс розмір – як розтягнути вдома тісне взуття?

Плюс розмір – як розтягнути вдома тісне взуття?

Розносити взуття зі штучної шкіри

Такі пари бюджетні, стильні та екологічні, але розносити їх складніше, ніж взуття із натуральної шкіри. Намагаючись трохи підкоригувати розмір, потрібно бути дуже акуратною, інакше симпатичні туфельки можна буде відправити на смітник.

Гарячий спосіб

Для цього варіанта знадобиться фен, теплі шкарпетки та трохи терпіння. Нагрійте туфлі теплим повітрям, повільно та акуратно, вибираючи режим низької температури. Як тільки матеріал стане м’якшим, надягніть щільні шкарпетки та туфлі та розношуйте їх. Цю процедуру можна повторити кілька разів.

Газети

Це безпечніший спосіб: просто зімніть і намочіть газети, добре відіжміть їх і щільно набийте черевик. Залишіть на ніч. Можливо, для необхідного результату процедуру доведеться повторити кілька разів.

Спирт

Використовуйте спирт або парафін, натріть їм туфельки, а потім надягніть їх на товсту вовняну шкарпетку, поносіть близько години, поки спирт висихає.

Розносити взуття з натуральної шкіри

Цей матеріал піддається впливам краще ніж штучна шкіра, але акуратність і тут не зашкодить, інакше є ризик зіпсувати тканину і пошкодити зовнішній вигляд взуття.

Окріп

Використовуючи цей метод, будьте дуже обережні, щоб не отримати опік. Закип’ятіть каструлю води, опустіть в гарячу рідину туфлі на 2-3 секунди і відразу взуйте її, надягши перед цим щільні шкарпетки. Носіть туфельки до повного остигання.

Розносити взуття з тканини

Симпатичні текстильні кеди можуть стати справжнім знаряддям тортур, а не зручними тапочками. Але це просто виправити. Тканина теж піддається розтягуванню.

Морозилка

Вкладіть у кеди щільний пакет і заповніть його водою, зав’яжіть краї та відправте взуття на ніч у морозилку. Розширюючись, рідина розтягне тканину.

Мокрі шкарпетки

Можна надіти на ногу теплі шкарпетки, змочені в теплій воді, взутися та розношувати кеди до повного висихання шкарпеток.

18.05.2023



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2023p. 
На головну сторінку