Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1119 від 18.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

«Тихі вбивці» людства: Безсимптомні смертельні хвороби

«Тихі вбивці» людства: Безсимптомні смертельні хвороби

Всі ми намагаємося тією чи іншою мірою стежити за своїм здоров’ям і при погіршенні самопочуття відразу звертаємося до фахівців. Але з’ясувалося, що деякі важкі або навіть смертельні захворювання можуть ніяк себе не проявляти.

Гіпертонія

Люди часто плутають погане самопочуття від підвищеного тиску зі звичайною втомою. Але систематичні мігрені, озноб, біль у грудях та прискорене серцебиття повинні насторожити вас. Адже постійний підвищений тиск посилює роботу серцево-судинної системи, що може призвести до інсульту чи інфаркту.

Полікістоз яєчників

Ця хвороба проявляється у вигляді безлічі кіст на яєчниках у жінок. Захворювання ніяк не проявляє себе, крім того, що стає нерегулярний менструальний цикл. Недуга може призвести до безпліддя, а також діабету. Серйозним наслідком може стати порушення у роботі гіпофіза та гіпоталамуса.

Рак легенів

Одне з небагатьох онкологічних захворювань, що протікають безсимптомно. Може бути невеликий кашель або захриплість. Серйозні ознаки починаються лише на 4 стадії раку, коли допомогти людині вже неможливо.

Гепатит C

Страшна вірусна інфекція, що призводить до смерті. Але її інкубаційний період є досить тривалим і становить до 3 місяців. Хворий може й не здогадується, що підхопив вірус. У людини можуть бути легкі ознаки у вигляді зниження апетиту чи тяжкості у шлунку. Але цей небезпечний майже безсимптомний вірус вражає печінку людини, що призводить до смертельного захворювання – цирозу печінки.

Більшість із цих захворювань можна виявити за допомогою аналізів крові, тому так важливо періодично проходити диспансеризацію.

18.05.2023



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2023p. 
На головну сторінку