Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1119 від 18.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Сім тисяч безкоштовних окулярів отримали мешканці Рівненщини

Сім тисяч безкоштовних окулярів отримали мешканці Рівненщини

Згідно з даними ВООЗ, у світі майже 253 млн осіб мають проблеми з порушенням зору, 36 млн з них – незрячі. Понад 1,5 млн випадків захворювань очей, серед яких понад 300 тисяч випадків серед дітей зареєстровано в Україні. 80 % усіх випадків порушень зору можливо попередити або вилікувати. Щоб зробити це вчасно, необхідно регулярно проходити огляд у лікаря-офтальмолога.

Саме тому церква «Христос є відповідь» у м. Рівне проводить благодійні акції – очні клініки, метою яких є безкоштовна перевірка зору, консультація лікаря та окуляри у подарунок. За сім років діяльності християнської громади на Рівненщині сім тисяч людей змогли безкоштовно перевірити свій зір й отримати необхідні окуляри.

Очні клініки проходять майже щотижня. За час проведення одного такого заходу лікар приймає від 45 до 60 людей. Переважно це люди похилого віку, ВПО, але й звертаються молоді люди та діти. Лікар терпеливо та уважно вислуховує кожного пацієнта, проводить огляд і надає змістовні консультації.

«Співпрацюю з церквою «Христос є відповідь» вже два роки. В основному наша робота полягає навіть не конкретно в перевірці зору і наданні окулярів, ми тут лікуємо ще й душі. Це набагато важливіше, тому що до війни люди приходили лише для перевірки зору. А нині, послухавши Слово Боже, вони до мене йдуть зі сльозами на очах. Тому що у кожного свій біль, про який вони нам розповідають. Є люди, які приходять до нас по кілька разів, тому що їм сподобалося усе: як організатори спілкуються, ставляться до кожного і допомагають, чому ми звичайно безмежно раді. Значить, ми на своєму місці», – розповіла лікар-офтальмолог Войтюк Олена Олександрівна.

Часто трапляються досить складні порушення зору. До прикладу, 52-річний чоловік потрапив в аварію ще в дитинстві й з того часу має проблеми. Дуже часто у людей похилого віку лікар діагностує початкові стадії катаракти, для лікування якої необхідне хірургічне втручання. Лікар Олена Олександрівна дає направлення до інших спеціалістів, які можуть допомогти з подібними проблеми.

Кожному відвідувачу очної клініки організатори намагаються приділити належну увагу. Окрім перевірки зору, волонтери церкви відповідають на запитання, консультують і надають поради. Також обов’язково пригостять ароматним чаєм та смаколиками, подарують пізнавальний матеріал для читання.

«Не менш важливий момент, коли людина приходить і може розповісти про свій біль, отримати пораду, молитву. У кожного свої проблеми: немає порозуміння з родичами, діти зловживають алкоголем або наркотиками. Люди чують Слово Боже і розуміють, що у Бога є вихід навіть з безвихідної ситуації», – поділився відповідальний за проведення очних клінік у м. Рівне Григорій Тищук.

«Я записалася, щоб отримати окуляри. Мене дуже гарно прийняли, перевірили зір, безкоштовно дали окуляри. Я отримала хорошу консультацію лікаря і також рекомендації щодо очних крапель, які мені варто використовувати. Дуже дякую вам за все. Зараз стільки людей мають проблеми із зором і ви кожному стараєтеся допомогти. Дуже гарну роботу робите», – поділилася враженнями пенсіонерка Тамара з м. Рівне.

18.05.2023Пресцентр церкви «Христос є відповідь»



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2023p. 
На головну сторінку