Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1121 від 02.06.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Експерти розповіли, чи можна отримати колаген з їжі

Експерти розповіли, чи можна отримати колаген з їжі

Колаген – це білок, який надає шкірі пружності.

Зараз тільки лінивий не говорить про те, в яких продуктах та харчових добавках міститься колаген, і яка користь від нього.

При цьому важливо зрозуміти, що колаген із їжі дробиться на амінокислоти. Так що вживання продуктів, багатих колагеном, не призводить до підвищення його рівня в організмі.

Максимум, на що можна розраховувати – це отримання додаткового будівельного матеріалу, що теж непогано!

Колаген з їжі

Але неможливо вказати, куди мають спрямуватися отримані нами амінокислоти. Наприклад, якщо тілу не вистачає білка, то вони, найімовірніше, підуть на підтримання м’язів, ніж на синтез колагену в шкірі.

Тож немає жодної різниці, чи з’їла людина ложку гідролізованого колагену, желатину, чи погризла свинячий хрящик – у результаті вона отримає просто амінокислоти. А ось із них уже тіло, за участю вітаміну С та інших речовин, виробить наш, людський, ендогенний колаген.

Необхідно пам’ятати і знати, що сам колаген не є чудо-засобом для омолодження шкіри, судин або суглобів.

Він засвоюється людиною тільки під час приймання всередину. Нанесення його на шкіру в складі кремів, масок та іншого, не дає значущого ефекту.

Єдиний надійний спосіб довше зберегти шкіру пружною, судини – еластичними, а кістки – міцними – це дотримуватися здорового способу життя з регулярними фізичними навантаженнями та повноцінним харчуванням, яке містить білки й вітаміни.

02.06.2023



Рівне-Ракурс №10 від 02.06.2023p. 
На головну сторінку