Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1128 від 20.07.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Пожежники Рівненщини завершили навчання у Польщі

У професійному навчальному центрі Вармінсько-Мазурського воєводства, у Польщі, завершились навчання добровільних пожежників Рівненщини. У ньому брали участь 10 представників територіальних громад, які вдосконалюють свої вміння. Дана ініціатива стала можливою завдяки проєкту «Навчаємо українських пожежників – бережемо українські життя», який фінансується з коштів ініціативи східної Європи @CEI_Secretariat.

Метою навчань була підготовка українських пожежників-добровольців до рятувальних та протипожежних операцій.

Пожежники навчались таким елементам як безпека праці, навчання в димовій коморі, техніки пожежогасіння на вулиці та в приміщенні, обладнання, що використовується при пожежогасінні, тактика ведення пошуково-рятувальних робіт та розбір завалів. Вони проходили теоретичні та практичні заняття. В кінці навчань пожежники-добровольці практикували надання домедичної допомоги потерпілим у різних ситуаціях.

Навчання проводили професійні інструктори, які навчають державних пожежників у Польщі.

«Бюджет проєкту становить понад 20 тисяч євро. Навчання стало можливе завдяки співпраці Рівненщини з Вармією та Мазурами і тривало цілий тиждень. Воно складається з теоретичних та практичних блоків. Серед учасників навчання – представники Привільненської, Боремельської, Шпанівської, Олександрійської, Білокриницької та Гощанської громад» – розповіла начальниця управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Рівненської ОДА Ольга Ютовець.

Нагадаємо, що польські добровільні пожежні команди мають давні традиції: багато з них були засновані понад 100 років тому, на початку ХХ століття, і відтоді безперервно продовжують свою діяльність. Як наслідок, у Польщі навіть у найменших селах є місцеві підрозділи Державної пожежної охорони.

20.07.2023



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2023p. 
На головну сторінку