№1162 від 21.03.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Запаху риби чи цибулі легко позбутися, коли помити руки водою, в якій розчинено дрібку солі.
Дуже забруднені скло та кришталь також добре чистити сіллю.
Смуги від чаю на посуді (чайник, чашка, склянка) зникнуть, якщо протерти їх ропою.
Білизна сяятиме, якщо до прання додати трішки солі.
Щоб сирі дрова розгорілися, киньте на них жменю солі.
Квіти довго не в’янутимуть, коли додати до води трішки солі.
Жир, особливо маргарин, не буде розбризкуватися зі сковороди, якщо насипати на неї трохи солі.
Нарізана цибуля залишиться свіжою, коли покласти її на тарілку, посипану сіллю.
Змішайте чверть склянки соди, половину склянки оцту і три чайних ложки морської солі. Нанесіть суміш на крани і змішувачі, обробіть кути, щоб запобігти появі розводів і нальоту.
Застеліть глибоку посудину алюмінієвою фольгою і налийте туди воду з додаванням солі. Замочіть срібні та мельхіорові предмети, підігрійте і залишіть на деякий час. Будуть, як нові.
Яйця з надтріснутою шкарлупою не витечуть, а цілі не потріскаються й добре чиститимуться, якщо варити їх у солоній воді.
Дрібка солі зберігає свіжість молока, надає кращого запаху стравам із яблук, прискорює збивання сметани та яєчних білків, поліпшує смак чаю і кави.
21.03.2024 |
Рівне-Ракурс №10 від 21.03.2024p. На головну сторінку |