Це своєрідна запорука того, що травна система працюватиме ефективно і ритмічно, а також підвищиться фізична та розумова активність. Адже надлишкове чи нерегулярне вживання їжі не принесе здоров’ю нічого доброго.
Не існує універсального режиму харчування для всіх людей, у кожному випадку його потрібно підбирати індивідуально. Зрозуміло, що звичайна доросла працююча людина і, наприклад, спортсменатлет будуть харчуватися порізному, оскільки у них суттєво відрізняються фізичні та інтелектуальні навантаження. Більшість людей підтримує 34разове харчування з перервами в 45 годин. Оптимальним режимом харчування лікарі вважають той, коли їжа вживається 4 рази на день. А з відомою приказкою “Сніданок з’їж сам, обід розділи з товаришем, а вечерю віддай ворогу” вони категорично не згодні.
Не поспішати і не переїдати
Уже давно відомо, що їжу під час її прийому необхідно ретельно пережовувати. Інакше вона недостатньо оброблюється слиною і створює зайве навантаження на шлунок, у результаті чого погіршується переварювання і засвоєння їжі. При швидкому вживанні їжі повільніше настає відчуття насичення, і виробляється звичка переїдати.
Правильний обід не повинен продовжуватися більше, як півгодини. Зазвичай одразу після вживання значної кількості їжі, ще й калорійної, дає про себе знати сонливість, знижується працездатність. І якщо є необхідність перекусити під час роботи, потрібно зважати на те, що цей “перекус” не повинен перевищувати 35% енергоцінності і маси добового об’єму раціону, не повинен включати страви, що важко перетравлюються, наприклад, жирне м’ясо, бобові та інші схожі продукти.
Меню вечері не повинно містити страв, що сповільнюють секреторну і рухову функції травних органів, а також тих, що викликають підвищення газоутворення, метеоризм, а також нічну секрецію шлунка. Такими можуть бути будьякі смажені страви, багаті жирами, грубою клітковиною, екстрактивними речовинами, сіллю. Час для останнього прийому їжі варто вибирати не пізніше ніж за півторидві години до сну. Вечеря повинна складати 510% добової енергоцінності раціону і мітити такі продукти, як молоко, кисломолочні напої, фрукти, соки, хлібобулочні вироби.
¤ Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....
| | ¤ Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у КарпатиДіяльність церкви «Христос є відповідь» настільки різнопланова, що писати про неї можна дуже і дуже багато. Але є напрямок, який сам по собі є унікальним. Це кількаденні поїздки в Карпати, які дають можливість їх учасникам не просто відпочити в горах, що саме по собі є задоволенням та користю, а й отримати новий стимул для життя.Ініціатор та організатор поїздок пастор Тарас Сень дуже гарно та змістовно описує ці поїздки. Цього літа, з 16 по 20 червня, відбувся перший літній виїзд до Карпат, організований церквою «Христос є відповідь». Про те, як він пройшов, автор попросив розповісти Тараса Сеня....
|
¤ У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобівНа Рівненщині діє електронна черга на безоплатне ендопротезування – хірургічну заміну пошкодженого суглоба (здебільшого кульшового або колінного) штучним імплантом.Ця послуга доступна у межах програми медичних гарантій у закладах, які мають договір з Національною службою здоров’я України....
| | |