|
№697 від 12.03.2015p. |
| Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Лікарські рослини і приправи ![]() ПастернакВисушені і розтерті в порошок коренеплоди пастернаку широко використовують в приправах, пряних сумішах. Застосовують в кулінарії також і свіже листя, що володіє слабким пряним смаком. Часто можна зустріти пастернак в заморожених овочевих сумішах для супів, а також в овочевих консервах. У коренеплодах пастернаку міститься багато мінеральних солей, калію, кальцію, вуглеводів, заліза, фосфору, багаті вони і вітамінами - групи В, РР, С, нікотиновою кислотою, тіамін, рибофлавін, каротин. При проведенні фахівцями досліджень кореня пастернаку, в ньому виявлені ефірні олії, пектинові речовини, крохмаль, білкові речовини і клітковина. У наш час сучасна медицина використовує лікувальні властивості пастернаку при лікуванні та здійсненні профілактики різних серцево-судинних захворювань. Широко використовуються лікувальні властивості пастернаку і в народній медицині. Здавна народні цілителі застосовували настойки і відвари з цього чудесного коренеплоду як сечогінний засіб для позбавлення від набряків, стимуляції статевої діяльності, для підвищення апетиту, зняття болю різної локалізації, що виникає при печінкових, шлункових і ниркових кольках, при лікуванні бронхітів і інших захворювань дихальних шляхів як відхаркувальний засіб. У період одужання вживання пастернаку має загальнозміцнювальну дію на ослаблений організм, допомагає швидше відновлювати життєві сили і додає бадьорості . Наведемо приклади народних рецептів , які складені, враховуючи лікувальні властивості пастернаку. - настоянка проти депресії : коренеплід пастернаку очистити, натерти на крупній тертці. Для приготування цілющої настойки потрібно 100 гр. подрібненого пастернаку і 0,5 л горілки. Змішати компоненти в скляному посуді і настояти, поставивши в темне місце при кімнатній температурі, періодично збовтуючи. Прийом: щоденно, три рази, по одній чайній ложечці. - сироп, який застосовується для відновлення втрачених після хвороби сил , а також для підняття апетиту: пастернак очистити, потерти на тертці. Взяти масу в кількості 3х ст. л. і змішати з цукровим піском в рівних обсягах, додати склянку окропу і приблизно 15 хвилин проварити на водяній бані. Прийом: перед їжею (хвилин за 20), у кількості 2 ст. л. Побічних ефектів при застосуванні засобів з пастернаку не виявлено.
Коментарі (0):
|
| Лист редакторові | RSS | Передплата газети
| Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: | ||||||||||||||||||||||||||||