Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №731 від 02.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
Лютий 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29


#Ракурс добрих порад

РЕЦЕПТ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ... БЕЗ СОЛІ

РЕЦЕПТ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ... БЕЗ СОЛІ

Для прихильників безсольових дієт пропонуємо заквасити капусту без солі за рецептом відомого натуропата Поля Брегга.

Кислу капусту можна приготувати з однієї нашаткованої листової капусти. Проте жителі Балканського півострова готують таку капусту, додаючи до неї й інші сирі овочі, — виходить продукт, багатий молочною кислотою, зі смаком інших складових. Наприклад, можна додавати нарізані цибулю, моркву, ріпу, цілі невеликі зелені помідори, огірки, стручки червоного перцю, дрібно порізані часник, селеру, цвітну капусту. Частка цих добавок (які бажано класти шарами: шар капусти, шар овочів, шар капусти, шар овочів і т. д.), а також конкретний їх вибір повністю залежать від ваших уподобань. Спеції беремо з розрахунку не менше 1,5 ст. л. з гіркою насіння кмину, кропу й селери на кожну головку листової капусти.

Коли ми готуємо безсольову кислу капусту, то до балканських рецептів  додаємо своє: до суміші спецій — по 1 ст. л. приправи з морських водоростей і часникової пудри на кожну головку. Морські водорості додають у кінцевий продукт йоду й багато поживних речовин морського походження. До овочів — на кожну головку 2 ст. л. з гіркою чи 6  порізаних  зубків часнику. Часник кладеться між шарами капусти під час її закладання. Ніколи не користуйтеся для квашення капусти алюмінієвими посудом чи приладдям (ножами, виделками тощо), для цього приготуйте приладдя з нержавіючої сталі.

Найліпше для квашення годиться глиняний і скляний посуд (банки). Звичайний розмір такого посуду 3—4 л. Однак можна брати й місткішу посудину ємністю 7—10 л. Ємність, у якій відбувається квашення, заповнюється не так, як це робиться в інших випадках. Не слід накладати  суміш інгредієнтів до самого верху: треба залишити приблизно 8—10 см, щоб було місце для виходу газів, що утворюються в процесі ферментації.

Пошаткувати (порізати) капусту, використовуючи для цього капусторізку (шредер) чи гострий ніж. Приготувати інші інгредієнти так, як це було описано вище. Щільно укласти в ємність капусту шаром завтовшки 3—4 см. Потім покласти тонкий шар цибулі (чи інших обраних вами овочів), щоб загальна товщина маси стала приблизно 5 см. Зверху покласти суміш спецій і на неї порізаний часник. Злегка перемішати всю масу пальцями й гарненько її притиснути.

Укладати шари за описаною вище технологією, поки до верху ємності не залишиться 8—10 см. Потім суміш залити чистою холодною водою. Для максимального оздоровчого ефекту й гарного смаку використовуйте тільки дистильовану воду.

Трохи зовнішнього великого капустяного листя покладіть зверху на всю масу. Воно захистить верхній шар від окиснення під час ферментації. Зверху покладіть тканину так, щоб вона опускалася по боках ємності. На тканину покладіть дощечку й притисніть, аби рідина в ємності трішки її залила. А зверху - камінь відповідних розмірів (гніт). Накрийте ємність чистим кухонним рушником і залиште її в теплій кімнаті. Температура в приміщенні має бути від 22 до 27°С, інакше процес ферментації не розпочнеться чи відбуватиметься дуже мляво й капуста стане м’якою. Якщо протягом 48 годин після перебування в теплому приміщенні суміш не почне кваситися (ознака — бульбашки газу), то можна сказати, що температура там занадто низька. Укрийте ємність трохи краще, підсуньте до неї ближче нагрівач тощо.

Якщо ваша капуста кваситиметься занадто бурхливо, частина рідини переллється через край. Тому краще відразу поставити ємність у якийсь широкий піддон, тарілку (не металеві!), де збиратиметься сік.

Періодично контролюйте цей процес, знімайте з поверхні будь-які пінисті утворення, стежте за тим, щоб уся дощечка й гніт утримували заквашену масу повністю під ферментною рідиною. Можна періодично знімати тканину, промивати дощечку й камінь. На сьомий день покуштуйте, що у вас вийшло. Смак, якщо все відбулося нормально, має бути традиційний. Якщо його ще немає, залиште все ще на день-два, поки не вийде те, що треба. У середньому для повного завершення процесу ферментації потрібно 7—10 діб.

Потім перекладіть капусту з ємності для квашення в інші посудини, які після цього поставте в холодильник, де капуста буде «в повній готовності» для вживання й сама по собі, й у комбінаціях із найрізноманітнішими видами страв, як холодними, так і гарячими. Можна й не перекладати капусту, але неодмінно треба ємність закрити кришкою й поставити в холодне місце, а капусту діставати з неї за потреби. Зверніть увагу, щоб капуста була під соком, а для цього тримайте її під гнітом.

Якщо ви волієте  готувати кислу капусту  з самої лише капусти, то технологія залишається тією ж, тільки шари капусти треба брати відразу завтовшки близько 5—5,5 см.

02.11.2015


Переглядів: 60

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 900 від 16.02.2019p.
¤ Енергомодернізація
ПрАТ «ЕСКО-РІВНЕ»: Орієнтир – висока енергоефективність

ПрАТ «ЕСКО-РІВНЕ»: Орієнтир – висока енергоефективність

Досвід провідних країн Європейського Союзу свідчить про потенціал енергозбереження будівель від 40% до 70%

Питання енергоефективності та енергозбереження й досі не втрачає актуальності для України. За експертними оцінками, в державі бюджетні будівлі споживають теплової енергії від 130 до 250 кВт-год/кв.м, тоді як у країнах Європейського Союзу цей показник значно нижчий і становить від 50 до 80 кВт-год/кв.м. Причинами такого високого рівня споживання енергії в будівлях в Україні є як недоліки при їх проектуванні, так і фізичне їхнє старіння, а ще невміння економити....

¤ 
Фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівнераді публічно прозвітувала про діяльність за 2018 рік

Фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівнераді публічно прозвітувала про діяльність за 2018 рік

12 лютого в міському палаці культури «Текстильник» фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівненській міській раді вже традиційно і публічно відзвітувала про свою роботу перед жителями міста за минулий рік....

¤ 
Захистити від кору може лише вакцинація

Захистити від кору може лише вакцинація

Якою є ситуація із захворюваністю на кір в області, які заходи треба провести із первинної профілактики щодо протидії кору обговорили на нараді в облдержадміністрації....

¤ 
Контрнаступ на бідність

Контрнаступ на бідність

Не тільки курс на ЄС і НАТО, а й побудова українського добробуту - Петро Порошенко на Форумі “Відкритий діалог»

Контрнаступ на бідність Не тільки курс на ЄС і НАТО, а й побудова українського добробуту - Петро Порошенко на Форумі “Відкритий діалог”....

¤ 
60 спортсменів з інвалідністю Рівненщини та їхні тренери отримали відзнаки

60 спортсменів з інвалідністю Рівненщини та їхні тренери отримали відзнаки

Кращих з кращих 1 лютого нагородили під час щорічного заходу «Наша спортивна гордість» за підсумками 2018 року....

¤ 
200 каратистів змагалися на чемпіонаті у Рівному

200 каратистів змагалися на чемпіонаті у Рівному

Близько 200 учасників з’їхалося на відкритий чемпіонат Рівненської області з годзю-рю карате серед дітей, юнаків, юніорів та дорослих....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (3768)
2. Моє місто - найкраще [427] (3339)
3. Секс із мусульманином [271] (2826)
4. [0] (2719)
5. Як правильно приймати вітаміни? [749] (2600)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (2541)
7. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (2459)
8. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (2404)
9. Догляньте мене до смерті [278] (2349)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2251)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (1695)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (1678)
13. Розклад руху автобусів [253] (1675)
14. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1554)
15. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1537)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Нова вакцина від пневмонії запобіжить «здичавінню» мікробіоти (55)
2. Порошенко подкупил мэра Чернигова Атрошенко (51)
3. Як мати з донькою… (49)
4. Підставляла сніжинкам долоні (42)
5. Рівнянина затримали за розбій та погрозу насильством правоохоронцям (41)
6. Професійний 50-ти метровий басейн планують збудувати у Рівному (35)
7. Водій, якому стало погано за кермом загинув (35)
8. 93-річному сарненчанину вручили орден «За заслуги» ІІІ ступеня (34)
9. Молодіжна рада Рівненщини запрацює у новому форматі (33)
10. 200 каратистів змагалися на чемпіонаті у Рівному (33)
11. Фракція «БПП СОЛІДАРНІСТЬ» у Рівнераді публічно прозвітувала про діяльність за 2018 рік (32)
12. Контрнаступ на бідність (32)
13. У Рівному під колеса маршрутки потрапила жінка (32)
14. Захистити від кору може лише вакцинація (31)
15. 500 гривень за «галочку» (31)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс