Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №731 від 02.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Червень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


#Ракурс добрих порад

РЕЦЕПТ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ... БЕЗ СОЛІ

РЕЦЕПТ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ... БЕЗ СОЛІ

Для прихильників безсольових дієт пропонуємо заквасити капусту без солі за рецептом відомого натуропата Поля Брегга.

Кислу капусту можна приготувати з однієї нашаткованої листової капусти. Проте жителі Балканського півострова готують таку капусту, додаючи до неї й інші сирі овочі, — виходить продукт, багатий молочною кислотою, зі смаком інших складових. Наприклад, можна додавати нарізані цибулю, моркву, ріпу, цілі невеликі зелені помідори, огірки, стручки червоного перцю, дрібно порізані часник, селеру, цвітну капусту. Частка цих добавок (які бажано класти шарами: шар капусти, шар овочів, шар капусти, шар овочів і т. д.), а також конкретний їх вибір повністю залежать від ваших уподобань. Спеції беремо з розрахунку не менше 1,5 ст. л. з гіркою насіння кмину, кропу й селери на кожну головку листової капусти.

Коли ми готуємо безсольову кислу капусту, то до балканських рецептів  додаємо своє: до суміші спецій — по 1 ст. л. приправи з морських водоростей і часникової пудри на кожну головку. Морські водорості додають у кінцевий продукт йоду й багато поживних речовин морського походження. До овочів — на кожну головку 2 ст. л. з гіркою чи 6  порізаних  зубків часнику. Часник кладеться між шарами капусти під час її закладання. Ніколи не користуйтеся для квашення капусти алюмінієвими посудом чи приладдям (ножами, виделками тощо), для цього приготуйте приладдя з нержавіючої сталі.

Найліпше для квашення годиться глиняний і скляний посуд (банки). Звичайний розмір такого посуду 3—4 л. Однак можна брати й місткішу посудину ємністю 7—10 л. Ємність, у якій відбувається квашення, заповнюється не так, як це робиться в інших випадках. Не слід накладати  суміш інгредієнтів до самого верху: треба залишити приблизно 8—10 см, щоб було місце для виходу газів, що утворюються в процесі ферментації.

Пошаткувати (порізати) капусту, використовуючи для цього капусторізку (шредер) чи гострий ніж. Приготувати інші інгредієнти так, як це було описано вище. Щільно укласти в ємність капусту шаром завтовшки 3—4 см. Потім покласти тонкий шар цибулі (чи інших обраних вами овочів), щоб загальна товщина маси стала приблизно 5 см. Зверху покласти суміш спецій і на неї порізаний часник. Злегка перемішати всю масу пальцями й гарненько її притиснути.

Укладати шари за описаною вище технологією, поки до верху ємності не залишиться 8—10 см. Потім суміш залити чистою холодною водою. Для максимального оздоровчого ефекту й гарного смаку використовуйте тільки дистильовану воду.

Трохи зовнішнього великого капустяного листя покладіть зверху на всю масу. Воно захистить верхній шар від окиснення під час ферментації. Зверху покладіть тканину так, щоб вона опускалася по боках ємності. На тканину покладіть дощечку й притисніть, аби рідина в ємності трішки її залила. А зверху - камінь відповідних розмірів (гніт). Накрийте ємність чистим кухонним рушником і залиште її в теплій кімнаті. Температура в приміщенні має бути від 22 до 27°С, інакше процес ферментації не розпочнеться чи відбуватиметься дуже мляво й капуста стане м’якою. Якщо протягом 48 годин після перебування в теплому приміщенні суміш не почне кваситися (ознака — бульбашки газу), то можна сказати, що температура там занадто низька. Укрийте ємність трохи краще, підсуньте до неї ближче нагрівач тощо.

Якщо ваша капуста кваситиметься занадто бурхливо, частина рідини переллється через край. Тому краще відразу поставити ємність у якийсь широкий піддон, тарілку (не металеві!), де збиратиметься сік.

Періодично контролюйте цей процес, знімайте з поверхні будь-які пінисті утворення, стежте за тим, щоб уся дощечка й гніт утримували заквашену масу повністю під ферментною рідиною. Можна періодично знімати тканину, промивати дощечку й камінь. На сьомий день покуштуйте, що у вас вийшло. Смак, якщо все відбулося нормально, має бути традиційний. Якщо його ще немає, залиште все ще на день-два, поки не вийде те, що треба. У середньому для повного завершення процесу ферментації потрібно 7—10 діб.

Потім перекладіть капусту з ємності для квашення в інші посудини, які після цього поставте в холодильник, де капуста буде «в повній готовності» для вживання й сама по собі, й у комбінаціях із найрізноманітнішими видами страв, як холодними, так і гарячими. Можна й не перекладати капусту, але неодмінно треба ємність закрити кришкою й поставити в холодне місце, а капусту діставати з неї за потреби. Зверніть увагу, щоб капуста була під соком, а для цього тримайте її під гнітом.

Якщо ви волієте  готувати кислу капусту  з самої лише капусти, то технологія залишається тією ж, тільки шари капусти треба брати відразу завтовшки близько 5—5,5 см.

02.11.2015


Переглядів: 156

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 917 від 14.06.2019p.
¤ 
Зустріч переможців І Всеукраїнських спортивно-масових змагань із мером Рівного

Зустріч переможців І Всеукраїнських спортивно-масових змагань із мером Рівного

Міський голова Рівного Володимир Хомко зустрівся з переможцями І Всеукраїнських спортивно-масових змагань серед школярів у старшому віковому дивізіоні (2004-2001 р.н.) «Cool Games» та учасниками 6-х Світових освітніх ігор, які відбулися в м. Афіни та с. Олімпія (Греція) з 27 березня – 02 квітня 2019 року....

¤ 
Настя Каменських показала, з чого починається їх з Потапом день

Настя Каменських показала, з чого починається їх з Потапом день

Українська співачка Настя Каменських, яка нещодавно вийшла заміж за продюсера і репера Олексія Потапенка (Потап), показала, з чого починається їх день....

¤ 
Будівництво спорткомплексу на Макарова дає БК «Рівне» перспективу грати у Суперлізі

Будівництво спорткомплексу на Макарова дає БК «Рівне» перспективу грати у Суперлізі

Завдяки будівництву сучасного спортивного комплексу на вулиці Макарова в Рівному, у баскетбольного клубу «Рівне» з’явилася перспектива грати у Суперлізі. Тому, керівництво та гравці команди висловили подяку ініціатору його будівництва, голові Рівненської ОДА Олексію Муляренку....

¤ 
Соціальний ліфт від Ляшка: «пахарі» з областей, інтернатівці, захисники

Соціальний ліфт від Ляшка: «пахарі» з областей, інтернатівці, захисники

З’їзд Радикальної партії Олега Ляшка, як і належить дійсно народній політичній силі, відбувся під відкритим небом у парку Шевченка. Жодних рамок металошукачів, численної охорони чи списків з дозволами. Все відкрито і демократично: більше тисячі партійців і делегатів з всієї України, гості міста....

¤ 
На Рівненщині зіткнулося чотири автомобілі

На Рівненщині зіткнулося чотири автомобілі

Дві автопригоди з різницею у півгодини сталися сьомого червня у селі Бабин Гощанського району....

¤ 
Як виростити рододендрон

Як виростити рододендрон

Поради щодо посадки та догляду

Пишнота будь-якого виду рододендронів здатна скорити серце будь-якого садівника, однак у цієї рослини слава дуже ніжного та примхливого створіння....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (11552)
2. Моє місто - найкраще [427] (5533)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (4991)
4. Секс із мусульманином [271] (4398)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (4300)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3968)
7. Догляньте мене до смерті [278] (3955)
8. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3825)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (3503)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (2759)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2628)
12. Коли розпочинати садити городину [599] (2556)
13. Розклад руху автобусів [253] (2476)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (2419)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (2406)

ТОП-15 свіжого номера:

1. В краєзнавчому музеї влаштували НовоКорецьке весілля (124)
2. Чистопородних корів на Рівненщині побільшає (121)
3. Скільки ділянок виділили в області учасникам АТО (120)
4. Володимирецькі поліцейські викрили крадія скутера (106)
5. Під колеса авто потрапила жінка (104)
6. За півроку на Рівненщині відтворили майже 3,5 тисячі гектарів лісу (101)
7. Підведено підсумки обласного етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура) (101)
8. Автомобіль в’їхав у будинок: водій загинув, пасажир — у лікарні (101)
9. На Костопільщині зіткнулися маршрутка та легковик (101)
10. Колорадський жук без хімії: народні методи (100)
11. З початку року доходи місцевих бюджетів Рівненщини зросли на 20,4% (100)
12. Знайшли зловмисника, який викрав позашляховик (99)
13. З 1 липня зміниться вартість паспортів (98)
14. На Північному стартувало довгоочікуване будівництво сучасного дитячого садочку (97)
15. Рівненські аудитори з початку року забезпечили відшкодування втрат ресурсів майже на 7 млн грн (95)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс