Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №731 від 02.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Червень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

РЕЦЕПТ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ... БЕЗ СОЛІ

РЕЦЕПТ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ... БЕЗ СОЛІ

Для прихильників безсольових дієт пропонуємо заквасити капусту без солі за рецептом відомого натуропата Поля Брегга.

Кислу капусту можна приготувати з однієї нашаткованої листової капусти. Проте жителі Балканського півострова готують таку капусту, додаючи до неї й інші сирі овочі, — виходить продукт, багатий молочною кислотою, зі смаком інших складових. Наприклад, можна додавати нарізані цибулю, моркву, ріпу, цілі невеликі зелені помідори, огірки, стручки червоного перцю, дрібно порізані часник, селеру, цвітну капусту. Частка цих добавок (які бажано класти шарами: шар капусти, шар овочів, шар капусти, шар овочів і т. д.), а також конкретний їх вибір повністю залежать від ваших уподобань. Спеції беремо з розрахунку не менше 1,5 ст. л. з гіркою насіння кмину, кропу й селери на кожну головку листової капусти.

Коли ми готуємо безсольову кислу капусту, то до балканських рецептів  додаємо своє: до суміші спецій — по 1 ст. л. приправи з морських водоростей і часникової пудри на кожну головку. Морські водорості додають у кінцевий продукт йоду й багато поживних речовин морського походження. До овочів — на кожну головку 2 ст. л. з гіркою чи 6  порізаних  зубків часнику. Часник кладеться між шарами капусти під час її закладання. Ніколи не користуйтеся для квашення капусти алюмінієвими посудом чи приладдям (ножами, виделками тощо), для цього приготуйте приладдя з нержавіючої сталі.

Найліпше для квашення годиться глиняний і скляний посуд (банки). Звичайний розмір такого посуду 3—4 л. Однак можна брати й місткішу посудину ємністю 7—10 л. Ємність, у якій відбувається квашення, заповнюється не так, як це робиться в інших випадках. Не слід накладати  суміш інгредієнтів до самого верху: треба залишити приблизно 8—10 см, щоб було місце для виходу газів, що утворюються в процесі ферментації.

Пошаткувати (порізати) капусту, використовуючи для цього капусторізку (шредер) чи гострий ніж. Приготувати інші інгредієнти так, як це було описано вище. Щільно укласти в ємність капусту шаром завтовшки 3—4 см. Потім покласти тонкий шар цибулі (чи інших обраних вами овочів), щоб загальна товщина маси стала приблизно 5 см. Зверху покласти суміш спецій і на неї порізаний часник. Злегка перемішати всю масу пальцями й гарненько її притиснути.

Укладати шари за описаною вище технологією, поки до верху ємності не залишиться 8—10 см. Потім суміш залити чистою холодною водою. Для максимального оздоровчого ефекту й гарного смаку використовуйте тільки дистильовану воду.

Трохи зовнішнього великого капустяного листя покладіть зверху на всю масу. Воно захистить верхній шар від окиснення під час ферментації. Зверху покладіть тканину так, щоб вона опускалася по боках ємності. На тканину покладіть дощечку й притисніть, аби рідина в ємності трішки її залила. А зверху - камінь відповідних розмірів (гніт). Накрийте ємність чистим кухонним рушником і залиште її в теплій кімнаті. Температура в приміщенні має бути від 22 до 27°С, інакше процес ферментації не розпочнеться чи відбуватиметься дуже мляво й капуста стане м’якою. Якщо протягом 48 годин після перебування в теплому приміщенні суміш не почне кваситися (ознака — бульбашки газу), то можна сказати, що температура там занадто низька. Укрийте ємність трохи краще, підсуньте до неї ближче нагрівач тощо.

Якщо ваша капуста кваситиметься занадто бурхливо, частина рідини переллється через край. Тому краще відразу поставити ємність у якийсь широкий піддон, тарілку (не металеві!), де збиратиметься сік.

Періодично контролюйте цей процес, знімайте з поверхні будь-які пінисті утворення, стежте за тим, щоб уся дощечка й гніт утримували заквашену масу повністю під ферментною рідиною. Можна періодично знімати тканину, промивати дощечку й камінь. На сьомий день покуштуйте, що у вас вийшло. Смак, якщо все відбулося нормально, має бути традиційний. Якщо його ще немає, залиште все ще на день-два, поки не вийде те, що треба. У середньому для повного завершення процесу ферментації потрібно 7—10 діб.

Потім перекладіть капусту з ємності для квашення в інші посудини, які після цього поставте в холодильник, де капуста буде «в повній готовності» для вживання й сама по собі, й у комбінаціях із найрізноманітнішими видами страв, як холодними, так і гарячими. Можна й не перекладати капусту, але неодмінно треба ємність закрити кришкою й поставити в холодне місце, а капусту діставати з неї за потреби. Зверніть увагу, щоб капуста була під соком, а для цього тримайте її під гнітом.

Якщо ви волієте  готувати кислу капусту  з самої лише капусти, то технологія залишається тією ж, тільки шари капусти треба брати відразу завтовшки близько 5—5,5 см.

02.11.2015


Переглядів: 13

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 966 від 28.05.2020p.
¤ 
Абрикосові кісточки – це безцінний скарб

Абрикосові кісточки – це безцінний скарб

Солодкі, пахучі плоди, якими всi ми любимо ласувати, не просто смачнi. Вони надзвичайно корисні, причому – до самої кісточки. В ароматних зернятах є речовина, яка здатна і кашель вилікувати, і дepматит. Саме абрикосову олію колись оцінювали за вагою золота....

¤ 
Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані

Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані

Дорожньо-транспортна пригода сталася 24 травня близько 14 години на перехресті вулиць Соборна-Корольова обласного центру....

¤ 

Побив до смерті свого роботодавця

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу 37-річному жителю села Морочне Зарічненського району, який до смерті побив свого роботодавця, відбулося 25 травня....

¤ 
На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою

На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою

Повідомлення, що на кладовищі у селі Здовбиця невідомі осквернили могили, до поліції надійшло 25 травня о 10-тій годині....

¤ 
Все про індексацію пенсій у 2020-му

Все про індексацію пенсій у 2020-му

У березні Президент Володимир Зеленський пообіцяв індексацію пенсій для літніх людей. На початок травня уряд перерахував виплати для майже 10 мільйонів пенсіонерів, і більше ніж 8 мільйонів – отримали надбавки. Наскільки зросли пенсії та хто отримав доплати, дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн.

Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн.

Питання фінансової підтримки низки комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я Рівненської області розглянули депутати постійної комісії обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури на своєму засіданні за участю першого заступника голови ради Сергія Свисталюка. Відповідну обласну програму заплановано винести на розгляд найближчої сесії, яка має відбутися 5 червня....





Найпопулярніші статті:

• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (649)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (646)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (645)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (640)
• Бюджет і ми… [965] (639)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (631)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (631)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (625)
• Живи до ста! [965] (593)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (559)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (524)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (522)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (514)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (510)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (508)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (499)
• 5 хитрощів, як правильно використовувати фольгу [964] (490)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (490)

ТОП-15 свіжого номера:

• Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані (84)
• Побив до смерті свого роботодавця (81)
• Дичавіємо… (81)
• Все про індексацію пенсій у 2020-му (81)
• На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою (80)
• Абрикосові кісточки – це безцінний скарб (80)
• Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн. (79)
• На Острожчині в ДТП травмувалося двоє осіб (71)
• «Золото Діви Марії» (58)
• Деменція не приходить раптово (58)
• Дмитро Комаров розкрив кількість вишиванок, які подарував жителям екзотичних країн (54)
• Ванночки для ніг з м’ятою і льоном (54)
• Сергій Притула зізнався, що орден, яким нагородив Зеленський, йому так і не вручили (54)
• Сильвестр Сталлоне терміново продає свій особняк (52)
• Як отримати гарний врожай солодкого перцю (51)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс