Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №731 від 02.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


#Ракурс добрих порад

РЕЦЕПТ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ... БЕЗ СОЛІ

РЕЦЕПТ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ... БЕЗ СОЛІ

Для прихильників безсольових дієт пропонуємо заквасити капусту без солі за рецептом відомого натуропата Поля Брегга.

Кислу капусту можна приготувати з однієї нашаткованої листової капусти. Проте жителі Балканського півострова готують таку капусту, додаючи до неї й інші сирі овочі, — виходить продукт, багатий молочною кислотою, зі смаком інших складових. Наприклад, можна додавати нарізані цибулю, моркву, ріпу, цілі невеликі зелені помідори, огірки, стручки червоного перцю, дрібно порізані часник, селеру, цвітну капусту. Частка цих добавок (які бажано класти шарами: шар капусти, шар овочів, шар капусти, шар овочів і т. д.), а також конкретний їх вибір повністю залежать від ваших уподобань. Спеції беремо з розрахунку не менше 1,5 ст. л. з гіркою насіння кмину, кропу й селери на кожну головку листової капусти.

Коли ми готуємо безсольову кислу капусту, то до балканських рецептів  додаємо своє: до суміші спецій — по 1 ст. л. приправи з морських водоростей і часникової пудри на кожну головку. Морські водорості додають у кінцевий продукт йоду й багато поживних речовин морського походження. До овочів — на кожну головку 2 ст. л. з гіркою чи 6  порізаних  зубків часнику. Часник кладеться між шарами капусти під час її закладання. Ніколи не користуйтеся для квашення капусти алюмінієвими посудом чи приладдям (ножами, виделками тощо), для цього приготуйте приладдя з нержавіючої сталі.

Найліпше для квашення годиться глиняний і скляний посуд (банки). Звичайний розмір такого посуду 3—4 л. Однак можна брати й місткішу посудину ємністю 7—10 л. Ємність, у якій відбувається квашення, заповнюється не так, як це робиться в інших випадках. Не слід накладати  суміш інгредієнтів до самого верху: треба залишити приблизно 8—10 см, щоб було місце для виходу газів, що утворюються в процесі ферментації.

Пошаткувати (порізати) капусту, використовуючи для цього капусторізку (шредер) чи гострий ніж. Приготувати інші інгредієнти так, як це було описано вище. Щільно укласти в ємність капусту шаром завтовшки 3—4 см. Потім покласти тонкий шар цибулі (чи інших обраних вами овочів), щоб загальна товщина маси стала приблизно 5 см. Зверху покласти суміш спецій і на неї порізаний часник. Злегка перемішати всю масу пальцями й гарненько її притиснути.

Укладати шари за описаною вище технологією, поки до верху ємності не залишиться 8—10 см. Потім суміш залити чистою холодною водою. Для максимального оздоровчого ефекту й гарного смаку використовуйте тільки дистильовану воду.

Трохи зовнішнього великого капустяного листя покладіть зверху на всю масу. Воно захистить верхній шар від окиснення під час ферментації. Зверху покладіть тканину так, щоб вона опускалася по боках ємності. На тканину покладіть дощечку й притисніть, аби рідина в ємності трішки її залила. А зверху - камінь відповідних розмірів (гніт). Накрийте ємність чистим кухонним рушником і залиште її в теплій кімнаті. Температура в приміщенні має бути від 22 до 27°С, інакше процес ферментації не розпочнеться чи відбуватиметься дуже мляво й капуста стане м’якою. Якщо протягом 48 годин після перебування в теплому приміщенні суміш не почне кваситися (ознака — бульбашки газу), то можна сказати, що температура там занадто низька. Укрийте ємність трохи краще, підсуньте до неї ближче нагрівач тощо.

Якщо ваша капуста кваситиметься занадто бурхливо, частина рідини переллється через край. Тому краще відразу поставити ємність у якийсь широкий піддон, тарілку (не металеві!), де збиратиметься сік.

Періодично контролюйте цей процес, знімайте з поверхні будь-які пінисті утворення, стежте за тим, щоб уся дощечка й гніт утримували заквашену масу повністю під ферментною рідиною. Можна періодично знімати тканину, промивати дощечку й камінь. На сьомий день покуштуйте, що у вас вийшло. Смак, якщо все відбулося нормально, має бути традиційний. Якщо його ще немає, залиште все ще на день-два, поки не вийде те, що треба. У середньому для повного завершення процесу ферментації потрібно 7—10 діб.

Потім перекладіть капусту з ємності для квашення в інші посудини, які після цього поставте в холодильник, де капуста буде «в повній готовності» для вживання й сама по собі, й у комбінаціях із найрізноманітнішими видами страв, як холодними, так і гарячими. Можна й не перекладати капусту, але неодмінно треба ємність закрити кришкою й поставити в холодне місце, а капусту діставати з неї за потреби. Зверніть увагу, щоб капуста була під соком, а для цього тримайте її під гнітом.

Якщо ви волієте  готувати кислу капусту  з самої лише капусти, то технологія залишається тією ж, тільки шари капусти треба брати відразу завтовшки близько 5—5,5 см.

02.11.2015


Переглядів: 105

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 908 від 12.04.2019p.
¤ 
Здоровим бути – модно і весело!

Здоровим бути – модно і весело!

7 квітня світове співтовариство відзначає Всесвітній день здоров’я. Ідея його відзначення виникла ще в середині минулого століття та приурочена дню створення Всесвітньої організації охорони здоров’я....

¤ 
Відбулися відкриті обласні змагання школярів з судномодельного спорту

Відбулися відкриті обласні змагання школярів з судномодельного спорту

На базі Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №27 відбулися відкриті обласні змагання учнівської молоді з судномодельного спорту (моделі 600 мм). Організатором заходу є комунальний заклад «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради....

¤ 
Предстоятель ПЦУ Епіфаній у Рівному: «Наша свобода нерозривно пов’язана з відповідальністю»

Предстоятель ПЦУ Епіфаній у Рівному: «Наша свобода нерозривно пов’язана з відповідальністю»

7 квітня у Рівному, в день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, урочисту Божественну літургію та молебень у Свято-Покровському соборі очолив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній....

¤ 
Рівненщина взяла участь у V Європейському конгресі місцевого самоврядування

Рівненщина взяла участь у V Європейському конгресі місцевого самоврядування

8-9 квітня у Кракові відбувся V Європейський конгрес місцевого самоврядування. Делегацію від Рівненщини очолював голова обласної ради Олександр Данильчук. Учасники конгресу обговорили актуальні питання місцевого самоврядування, результати децентралізації у різних європейських країнах, окреслили переваги та перспективи транскордонного співробітництва....

¤ 
Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти відкрили у Рівному

Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти відкрили у Рівному

На базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відкрили ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти. Запросили керівників навчальних закладів та інклюзивно-ресурсних центрів з різних районів області. Побував на заході перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк....

¤ Технології ХХІ століття
НВП «МІСТІМ»: Добавки системи
«КОМПЛЕКС» – завжди у тренді

НВП «МІСТІМ»: Добавки системи «КОМПЛЕКС» – завжди у тренді

Сергій ЧУДНОВСЬКИЙ: «Нашим розробкам присвячено тільки сторонніх 3 докторські дисертації та понад 10 кандидатських»

Науково-виробниче підприємство «МІСТІМ» (м. Рівне) займається розробкою, виготовленням та реалізацією добавок до бетонів системи «КОМПЛЕКС». Інноваційні продукти талановитих майстрів будівельних технологій завжди у тренді на ринку будіндустрії, адже відповідають головним принципам сталого будівництва: раціональному використанню ресурсів, мінімізації шкоди довкіллю та створенню комфортного мікроклімату в будівлях. Директор НВП «МІСТІМ» Сергій ЧУДНОВСЬКИЙ пишається тим, що унікальним добавкам системи «КОМПЛЕКС» присвячено тільки сторонніх 3 докторські дисертації та понад 10 кандидатських....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (7682)
2. Моє місто - найкраще [427] (4561)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (3809)
4. Секс із мусульманином [271] (3558)
5. Рiвне-Ракурс Популярна громадсько-політична обласна газета. Тираж 16 000 екз. на тиждень Передплатний індекс 23429 [0] (3499)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3330)
7. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (3301)
8. Догляньте мене до смерті [278] (3161)
9. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3119)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2846)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (2211)
12. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2165)
13. Розклад руху автобусів [253] (2009)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1988)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1972)

ТОП-15 свіжого номера:

1. НВП «МІСТІМ»: Добавки системи «КОМПЛЕКС» – завжди у тренді (128)
2. Що таке флавоноїди і з чим їх «їдять» (126)
3. Цікаві факти як їжа впливає на сон (102)
4. Здоровим бути – модно і весело! (98)
5. Відбулися відкриті обласні змагання школярів з судномодельного спорту (96)
6. Догорала остання свічка (96)
7. Наймістичніші замки Західної України (96)
8. Школярі Козинської ОТГ взяли участь у розминці (96)
9. Як очистити воду? (96)
10. На Дубенщині нагородили переможців обласних спортивних конкурсів (95)
11. Ніжна паска (95)
12. Стартувала Футбольна Ліга Учасників АТО (94)
13. 6 тривожних сигналів про те, що ви п’єте мало води (93)
14. 10 найбагатших музикантів світу: рейтинг (89)
15. Порошенка не люблять, але можливо він все таки переможе. Чому? (86)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс