Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №731 від 02.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Актальні ціни на бензин, дизель.
Олас - якісне пальне.

  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Серпень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31


#Ракурс добрих порад

РЕЦЕПТ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ... БЕЗ СОЛІ

РЕЦЕПТ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ... БЕЗ СОЛІ

Для прихильників безсольових дієт пропонуємо заквасити капусту без солі за рецептом відомого натуропата Поля Брегга.

Кислу капусту можна приготувати з однієї нашаткованої листової капусти. Проте жителі Балканського півострова готують таку капусту, додаючи до неї й інші сирі овочі, — виходить продукт, багатий молочною кислотою, зі смаком інших складових. Наприклад, можна додавати нарізані цибулю, моркву, ріпу, цілі невеликі зелені помідори, огірки, стручки червоного перцю, дрібно порізані часник, селеру, цвітну капусту. Частка цих добавок (які бажано класти шарами: шар капусти, шар овочів, шар капусти, шар овочів і т. д.), а також конкретний їх вибір повністю залежать від ваших уподобань. Спеції беремо з розрахунку не менше 1,5 ст. л. з гіркою насіння кмину, кропу й селери на кожну головку листової капусти.

Коли ми готуємо безсольову кислу капусту, то до балканських рецептів  додаємо своє: до суміші спецій — по 1 ст. л. приправи з морських водоростей і часникової пудри на кожну головку. Морські водорості додають у кінцевий продукт йоду й багато поживних речовин морського походження. До овочів — на кожну головку 2 ст. л. з гіркою чи 6  порізаних  зубків часнику. Часник кладеться між шарами капусти під час її закладання. Ніколи не користуйтеся для квашення капусти алюмінієвими посудом чи приладдям (ножами, виделками тощо), для цього приготуйте приладдя з нержавіючої сталі.

Найліпше для квашення годиться глиняний і скляний посуд (банки). Звичайний розмір такого посуду 3—4 л. Однак можна брати й місткішу посудину ємністю 7—10 л. Ємність, у якій відбувається квашення, заповнюється не так, як це робиться в інших випадках. Не слід накладати  суміш інгредієнтів до самого верху: треба залишити приблизно 8—10 см, щоб було місце для виходу газів, що утворюються в процесі ферментації.

Пошаткувати (порізати) капусту, використовуючи для цього капусторізку (шредер) чи гострий ніж. Приготувати інші інгредієнти так, як це було описано вище. Щільно укласти в ємність капусту шаром завтовшки 3—4 см. Потім покласти тонкий шар цибулі (чи інших обраних вами овочів), щоб загальна товщина маси стала приблизно 5 см. Зверху покласти суміш спецій і на неї порізаний часник. Злегка перемішати всю масу пальцями й гарненько її притиснути.

Укладати шари за описаною вище технологією, поки до верху ємності не залишиться 8—10 см. Потім суміш залити чистою холодною водою. Для максимального оздоровчого ефекту й гарного смаку використовуйте тільки дистильовану воду.

Трохи зовнішнього великого капустяного листя покладіть зверху на всю масу. Воно захистить верхній шар від окиснення під час ферментації. Зверху покладіть тканину так, щоб вона опускалася по боках ємності. На тканину покладіть дощечку й притисніть, аби рідина в ємності трішки її залила. А зверху - камінь відповідних розмірів (гніт). Накрийте ємність чистим кухонним рушником і залиште її в теплій кімнаті. Температура в приміщенні має бути від 22 до 27°С, інакше процес ферментації не розпочнеться чи відбуватиметься дуже мляво й капуста стане м’якою. Якщо протягом 48 годин після перебування в теплому приміщенні суміш не почне кваситися (ознака — бульбашки газу), то можна сказати, що температура там занадто низька. Укрийте ємність трохи краще, підсуньте до неї ближче нагрівач тощо.

Якщо ваша капуста кваситиметься занадто бурхливо, частина рідини переллється через край. Тому краще відразу поставити ємність у якийсь широкий піддон, тарілку (не металеві!), де збиратиметься сік.

Періодично контролюйте цей процес, знімайте з поверхні будь-які пінисті утворення, стежте за тим, щоб уся дощечка й гніт утримували заквашену масу повністю під ферментною рідиною. Можна періодично знімати тканину, промивати дощечку й камінь. На сьомий день покуштуйте, що у вас вийшло. Смак, якщо все відбулося нормально, має бути традиційний. Якщо його ще немає, залиште все ще на день-два, поки не вийде те, що треба. У середньому для повного завершення процесу ферментації потрібно 7—10 діб.

Потім перекладіть капусту з ємності для квашення в інші посудини, які після цього поставте в холодильник, де капуста буде «в повній готовності» для вживання й сама по собі, й у комбінаціях із найрізноманітнішими видами страв, як холодними, так і гарячими. Можна й не перекладати капусту, але неодмінно треба ємність закрити кришкою й поставити в холодне місце, а капусту діставати з неї за потреби. Зверніть увагу, щоб капуста була під соком, а для цього тримайте її під гнітом.

Якщо ви волієте  готувати кислу капусту  з самої лише капусти, то технологія залишається тією ж, тільки шари капусти треба брати відразу завтовшки близько 5—5,5 см.

02.11.2015


Переглядів: 221

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 926 від 15.08.2019p.
¤ 
Особливі спортсмени вибороли І місце на чемпіонаті України

Особливі спортсмени вибороли І місце на чемпіонаті України

З 2 по 4 серпня у місті Дніпро проходив чемпіонат України з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату....

¤ 
«Верес» здобуває другу поспіль перемогу у чемпіонаті!

«Верес» здобуває другу поспіль перемогу у чемпіонаті!

Рівненський «Верес» здобув другу поспіль перемогу у чемпіонаті України серед команд Другої ліги. У стартовому домашньому матчі сезону рівняни обіграли «Чайку» завдяки голу Дмитра Ховбоші....

¤ 
На Рівненщині вербували жінок для сексуальної експлуатації за кордоном

На Рівненщині вербували жінок для сексуальної експлуатації за кордоном

У рамках досудового розслідування, розпочатого за фактом торгівлі людьми, слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області повідомили про підозру у вчинені злочину трьом рівнянкам. Нині вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання....

¤ 
Рівненщиною можна буде подорожувати віртуально

Рівненщиною можна буде подорожувати віртуально

Тож невдовзі усі охочі зможуть побувати в різних куточках області прямо з моніторів своїх гаджетів....

¤ 
На Рівненщині модернізують службу «швидкої» допомоги

На Рівненщині модернізують службу «швидкої» допомоги

В Рівненській області створять нову оперативну диспетчерську. Модернізована служба працюватиме на базі Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Фахівці централізовано прийматимуть виклики і до пацієнта виїжджатиме та машина, яка знаходиться найближче....

¤ 
У Рівному психолог Нацгвардії врятувала життя жінці

У Рівному психолог Нацгвардії врятувала життя жінці

Діловода психологічної служби Юлію Сухан знає весь особовий склад військової частини 3055 Нацгвардії як людину, яка завжди готова вислухати. Проте вона може не лише рятувати серця мудрою порадою, а й життя. У цьому переконалася рівнянка, яка ледве не померла біля супермаркету....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (16971)
2. Моє місто - найкраще [427] (6106)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (6096)
4. Секс із мусульманином [271] (5280)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (5094)
6. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (4672)
7. Догляньте мене до смерті [278] (4648)
8. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (4630)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (4539)
10. Як позбутися шпори на п’яті [850] (4144)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (3198)
12. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (3169)
13. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (3111)
14. Коли розпочинати садити городину [599] (2976)
15. Розклад руху автобусів [253] (2939)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Кореччина: чоловік вбив дружину (259)
2. На Рівненщині внаслідок двох ДТП постраждало четверо осіб (254)
3. Рівнянина арештували за підозрою у вчиненні серії зґвалтувань (253)
4. Навіщо ґазди «солять» грядки (240)
5. Понад 3 тисячі вакансій може запропонувати Рівненська обласна служба зайнятості (238)
6. «Культурно-мистецька медіа-школа для дітей та підлітків» працюватиме у Рівному (237)
7. Три державні банки знову видають «теплі кредити» для ОСББ (236)
8. Зловмисник ледь не до смерті побив незнайомого (235)
9. Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека перетворилася на справжній будівельний майданчик (235)
10. Жнива на Рівненщині – на фінішній прямій (235)
11. На Рівненщині реалізують 12 освітніх проєктів за кошти ДФРР (233)
12. Щодо застосування нових форм фінансової гарантії (233)
13. Стало відомо, хто буде пародіювати Володимира Зеленського у «Вечірньому Кварталі» (231)
14. Що треба знати про сидерати (229)
15. Як отримати багатий врожай озимого часнику (228)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс