Для початку філеруємо риб’ячий хвіст, ріжемо філе шматочками, потім маленькими кубиками. Вичавлюємо з половини лайма сік. Викладаємо рибу в фарфорову ємність (інша може окислюватися) поливаємо соком лайма, закриваємо плівкою, залишаємо маринуватися в холодильнику 12 годин. Стане видно, що риба змінила колір на світліший, такий колір має відварена риба, а це означає, що маринована риба придатна до вживання. Маринад не зливаємо, присипаємо сухим перцем чилі, додаємо каперси. Томат теж філеруємо, ріжемо кубиками і додаємо до риби, перемішуємо і залишаємо ще на годину. Не солимо!
Закуска родом із Перу. Зазвичай робиться з сирої риби або морепродуктів, в ідеалі потрібно брати свіжий сібас. Дуже цікава та оригінальна закуска, подається або на шматочку авокадо, або тоненьких хлібцях, смак має досить насичений, тому на компанію з 6 чоловік вистачить цих пропорцій.
Більше цікавих та корисних рецептів можна переглянути на рівненському сайті PIKA.RV.UA