Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №442 від 01.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Червень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне

#Свято наближається

Недалечко - червоне яєчко!

Недалечко - червоне яєчко!

От ми й дочекалися Великодня. Отже, доведеться почаклувати на кухні, щоб порадувати своїх близьких смачненькими домашніми стравами. Випікання паски, фарбування яєць, запікання м’яса - все це вже давно стало доброю традицією українських газдинь.

Випікання паски - справжнє таїнство. Досвідчені господині присвячують цьому дійству цілий день і намагаються дотримуватися певних правил.

Найкраще пекти паску в четвер та суботу. Вважається, що коли міситься і виробляється тісто, у хаті не має бути сторонніх очей. Цього дня не можна нічого позичати, тобто віддавати з хати.

У піч (чи духовку) паски садять із молитвою “Христос Воскрес!” та хрестять. А ще примовляють: “Щоб діти росли такі здорові й гарні, як паска”.

Паска

Необхідні продукти: 0,5л молока, 75г дріжджів, 8-10 шт. яєць, 150г масла вершкового чи маргарину, 0,5кг цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 9 скл. борошна, 1,5 ч.л. солі (без верха).

Спосіб приготування: опара: у теплому молоці розвести дріжджі, додати 1 ст.л. цукру і 2 склянки борошна, розмішати і поставити підніматися в теплому приміщенні до збільшення утричі.

Відділити білки від двох яєць (для прикрашання готових пасок) і поставити у холодильник.

Розтерти жовтки і решту яєць з цукром і сіллю, додати до опари і розмішати. Всипати, розмішуючи, борошно, і замісити некруте тісто. Накрити чистим рушником і поставити у тепле місце.

Коли тісто збільшиться в об’ємі вдвічі-утричі, розтопити масло, додати у нього ваніль і влити у тісто.

Гарненько вимісити і дати ще раз підійти.

Формочки густо змастити олією. Руки також змастити олією. Набирати і відривати руками шматки тіста і викладати у форми (до половини їхньої висоти). Прикрити формочки рушником і дати підійти паскам до верху форм.

Ставити форми в гарячу духовку і випікати 15-25 хвилин, залежно від розміру форм.

Дістати, дати охолонути, накривши рушником. Акуратно дістати з формочок.

Холодні білки збити з 2 ст. ложками цукру на густу піну. Обмазати білковим кремом верх пасок і притрусити за бажанням різнокольоровим пшоном чи спеціальною посипкою.

Оселедець - на різні смаки

До Великодня ще є час, щоб замаринувати оселедця. Отож, купіть на ринку кілограм заморожених оселедців. Удома розморозьте і почистіть, залийте на півгодини холодною водою (вона “витягне” кров). Можна маринувати з головами чи без, з хребтами або філе, порційними шматками чи смужками. Рецепти - на 1 кг риби.

У томатній заливці

Потрібно: 4 ст. ложки томату, 4 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка солі, 1 ч. ложка перцю, півсклянки рафінованої олії.

Підготовлений оселедець залити цією сумішшю на добу. Можна перекладати шарами нарізаної цибулі.

У майонезі

Потрібно: 1 склянка олії, 100г оцту, 2 ст. ложки майонезу, 1 ст. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка меленого перцю.

Залити порційні шматки цією сумішшю на добу.

Маринований

Потрібно: 0,5л води, 2-3 ст. ложки солі, 1 ст. ложка цукру.

Закип’ятити і додати 1,5 ст. ложки оцту. Вкинути прянощі, охолодити. Залити рибу, зверху додати 1 скл. олії.

Радісних і смачних вам Великодніх свят!

01.04.2010


Переглядів: 14

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 966 від 28.05.2020p.
¤ 
Абрикосові кісточки – це безцінний скарб

Абрикосові кісточки – це безцінний скарб

Солодкі, пахучі плоди, якими всi ми любимо ласувати, не просто смачнi. Вони надзвичайно корисні, причому – до самої кісточки. В ароматних зернятах є речовина, яка здатна і кашель вилікувати, і дepматит. Саме абрикосову олію колись оцінювали за вагою золота....

¤ 
Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані

Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані

Дорожньо-транспортна пригода сталася 24 травня близько 14 години на перехресті вулиць Соборна-Корольова обласного центру....

¤ 

Побив до смерті свого роботодавця

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу 37-річному жителю села Морочне Зарічненського району, який до смерті побив свого роботодавця, відбулося 25 травня....

¤ 
На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою

На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою

Повідомлення, що на кладовищі у селі Здовбиця невідомі осквернили могили, до поліції надійшло 25 травня о 10-тій годині....

¤ 
Все про індексацію пенсій у 2020-му

Все про індексацію пенсій у 2020-му

У березні Президент Володимир Зеленський пообіцяв індексацію пенсій для літніх людей. На початок травня уряд перерахував виплати для майже 10 мільйонів пенсіонерів, і більше ніж 8 мільйонів – отримали надбавки. Наскільки зросли пенсії та хто отримав доплати, дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн.

Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн.

Питання фінансової підтримки низки комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я Рівненської області розглянули депутати постійної комісії обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури на своєму засіданні за участю першого заступника голови ради Сергія Свисталюка. Відповідну обласну програму заплановано винести на розгляд найближчої сесії, яка має відбутися 5 червня....





Найпопулярніші статті:

• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (711)
• Бюджет і ми… [965] (709)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (707)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (707)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (705)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (696)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (695)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (688)
• Живи до ста! [965] (653)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (573)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (539)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (533)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (530)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (523)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (522)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (512)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (504)
• 5 хитрощів, як правильно використовувати фольгу [964] (503)

ТОП-15 свіжого номера:

• Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн. (122)
• Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані (121)
• Дичавіємо… (120)
• Все про індексацію пенсій у 2020-му (120)
• Абрикосові кісточки – це безцінний скарб (118)
• На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою (116)
• Побив до смерті свого роботодавця (116)
• На Острожчині в ДТП травмувалося двоє осіб (106)
• «Золото Діви Марії» (97)
• Деменція не приходить раптово (94)
• Дмитро Комаров розкрив кількість вишиванок, які подарував жителям екзотичних країн (88)
• Ванночки для ніг з м’ятою і льоном (88)
• Сергій Притула зізнався, що орден, яким нагородив Зеленський, йому так і не вручили (88)
• Сильвестр Сталлоне терміново продає свій особняк (88)
• Як отримати гарний врожай солодкого перцю (85)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс