Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №268 від 30.11.2006p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
Лютий 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29


#Традиції

Різдвяний піст

Різдвяний піст

Радимо приготувати

Традиції

Різдвяний піст

Радимо приготувати

28 листопада починається 40-денний Різдвяний піст. Головна його ідея полягає у поєднанні фізичного посту з духовним. Під час Різдвяного посту забороняється вживати м’ясні, молочні страви, а також яйця. Дозволено споживати - в середу і п’ятницю - рослинну їжу без олії, а у вівторок і четвер - рослинну їжу з олією. В суботу та неділю до 2 січня, а також на великі свята дозволяється вживати рибу.

Заговини (останній день, коли їдять скоромну їжу перед постом) на Різдвяний піст припадають на 27 листопада - день, коли вшановують Святого апостола Пилипа. Звідси походить і народна назва - Пилипів піст або Пилипівка. Пропонуємо Вам декілька рецептів пісних страв.

Борщ із грибами й чорносливом

Склад: На 400 г буряків - 300 г капусти, 400 г картоплі, 1 цибулина, по 1 кореню моркви й петрушки, 1/2 склянки томату-пюре, 100 г сушених грибів,

2 ст.ложки олії, 1 чайну ложку пшеничного борошна, 2 л води, сіль, перець - за смаком.

Спосіб приготування: Буряки дрібно шаткують, додають 1 склянку грибного бульйону, трохи томату-пюре, олію й тушкують. Одночасно пасерують нарізані соломкою цибулю, моркву, петрушку й борошно з рештою томату-пюре. В киплячий грибний бульйон кладуть нарізану соломкою капусту, а згодом - нарізану картоплю й варять 10-15 хв. Потім кладуть тушковані буряки, цибулю й борошно з томатом-пюре, нарізані варені гриби, зварений із цукром чорнослив з відваром, солять, кладуть перець і варять 7-10 хв.

Гамбурзька юшка з вугрів

Склад: 750 г свіжих вугрів, сіль, кріп, 2 цибулини, 3 морквини,

1 корінь селери, 2 стеблини цибулі, 2 груші,

1 чашка мороженого горошку, петрушка,

2 ст. ложки борошна.

1 бульйонний кубик для 1/2 л води, по 1/2 ч.л. майорану, шавлії, естрагону та чебрецю.

Спосіб приготування: Вугрі натерти сіллю і розрізати на шматочки завдовжки 4 см. Цибулю порізати кубиками, підсмажити. До цибулі додати кружечки моркви, кубики селери, соломку часнику та сухі приправи, протушкувати 1 хв. в олії і залити 1 л води. Посолити, додати бульйонний кубик і закип’ятити. Покласти вугрі, розрізані на 4 частини груші і варити протягом 25 хв. Додати горошок, порізану свіжу зелень, поперчити. Розвести борошно у воді, заправити юшку і варити ще 5 хв. Німці готують цю юшку з чорносливом і подають до столу з галушками.

Вінегрет

із грибами

Склад: На 200 г грибів - 2 картоплини,

1 буряк, 1 морквина,

1 цибулина, 1 огірок, 100 г капусти; олія, оцет, перець, цукор, сіль за смаком.

Спосіб приготування: Нарізати тонкими скибками варену картоплю, буряки, моркву, а також цибулю й огірки, додати квашену капусту. Солоні або мариновані гриби (приблизно четверту частину всієї маси) дрібно нарізати, змішати з овочами. Заправити вінегрет олією, додати оцет, сіль, цукор і перець.

30.11.2006Підготувала Ольга БЕЛТЕРЕЦУ


Переглядів: 771

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 848 від 16.02.2018p.
¤ 
Рівненщина - спортивна, засніжена, активна…

Рівненщина - спортивна, засніжена, активна…

Протягом грудня 2017 року – лютого 2018 року в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Рівненської області тривають конкурси «Зимова фортеця», «Сніговик FEST» та «Зимові рекорди» у рамках В...

¤ 
47 ОЦТІВ від безлічі хвороб

47 ОЦТІВ від безлічі хвороб

Наталя Демчишин зі Львівщини вже 15 років користується фруктовими оцтами власного виробництва, на цей натуральний продукт жінка «підсадила» своїх друзів і знайомих....

¤ 

У секретаря міської ради підроблена печатка?

У секретаря скандальної Вараської міської ради на Рівненщині Ірини Шумри слідчі вилучили документи та печатку, що має ознаки підробки. Про це повідомляє сайт ради. За фактом підроблення розпочато розс...

¤ 

Мізоцьке підприємство оформило першу у Західному регіоні аграрну розписку

Кредитором виступив «Агропросперіс банк», а позичальником – приватне акціонерне товариство «Мізоцьке ремонтно-транспортне підприємство», що у Здолбунівському районі....

¤ 
Громадські об’єднання допоможуть обрати головних лікарів...

Громадські об’єднання допоможуть обрати головних лікарів...

Відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 №1094, та р...

¤ 
Олексій Муляренко серед найвідповідальніших у рейтингу голів ОДА

Олексій Муляренко серед найвідповідальніших у рейтингу голів ОДА

Відповідно до рейтингу аналітичного порталу «Слово і діло», за кількістю виконаних обіцянок голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко входить у першу десятку серед усіх керівників обла...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (23461)
2. Розклад руху автобусів [253] (20830)
3. Моє місто - найкраще [427] (18166)
4. Догляньте мене до смерті [278] (12796)
5. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (12456)
6. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (12161)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (11811)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (9918)
9. Душ для всіх [432] (9119)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (9059)
11. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (8757)
12. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (8708)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (8691)
14. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (8648)
15. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (8505)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Кращі друзі забудовників - це пожежники… (114)
2. Селянин отримає 2500 гривень на утримання телят (98)
3. Рівненщина - спортивна, засніжена, активна… (93)
4. Єгипетський пиріг «Фитир» із заварним кремом (93)
5. 10 фактів про молоко, яких ви могли не знати (90)
6. Один з найбільших туроператорів планує працювати з рівненським аеропортом (90)
7. Олексій Муляренко серед найвідповідальніших у рейтингу голів ОДА (89)
8. Рівненські аудитори минулого року попередили порушень у сфері закупівель майже на 210 млн грн (88)
9. Млинці з пряними яблуками (87)
10. Міський голова зустрівся з родинами загиблих рівнян у афганській війні (86)
11. 47 ОЦТІВ від безлічі хвороб (83)
12. У секретаря міської ради підроблена печатка? (78)
13. Мізоцьке підприємство оформило першу у Західному регіоні аграрну розписку (76)
14. Громадські об’єднання допоможуть обрати головних лікарів... (76)
15. На Рівненщині внаслідок ДТП постраждало п’ятеро людей (72)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс