Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №371 від 20.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
Лютий 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29


#“Восток - дело тонкое”

Що таке суші і з чим його їсти?

Що таке суші і з чим його їсти?

Нині дуже модно захоплюватися кухнями різних країн світу, а не готувати звичні котлети та борщі. Існує велика кількість ресторанів та кафе, які запропонують скуштувати будь-яку страву кухні якої-завгодно країни. На щастя, на сьогодні не існує заборон і обмежень, отже - вперед, до експериментів!

Останнім часом пожвавився інтерес до японської кухні. Ресторани та бари японської їжі сьогодні можна побачити скрізь. Цікавість гурманів зростає, і все більше людей стають аматорами японської кухні. Почнімо від самого початку - з того, що таке суші та їхньої історії.

Суші - традиційна японська закуска, що складається з тонко нарізаного філе сирої (рідше - копченої) риби, морепродуктів або овочів, відвареного певним чином рису, іноді загорнених у лист водоростей норі.

Виникли суші, як спосіб консервації риби в рисі - Наредзусі. Пізніше вони стали змінюватися залежно від місця розташування селища. Наприклад, на узбережжях у суші клали більше риби і морепродуктів, а в центрі островів - більше рису. Однак основний принцип суші зберігся: рис, морепродукт і начинка (авокадо, огірок, навіть кукурудза, сир та інше).

Коли суші тільки зароджувалися в Південній Азії, спосіб їхнього готування дуже відрізнявся від сучасного. Підготовлену та очищену засолену рибу клали шарами під важкий кам’яний прес, де вона лежала 2-3 тижні. Потім рибу перекладали в спеціальну ємність, і чекали близько двох місяців. Коли риба починала бродити, її вважали готовою до вживання. У неї був украй сильний запах, і зрозуміти, яке саме це риба, було непросто.

На початку 20 століття один передовий шеф-кухар Йохей винайшов свій власний спосіб готування суші - він подавав рибу сирою, заправленою спеціально приготовленим рисом. Такий рецепт швидко поширився по всій Азії.

Цікаво, що ієрогліф “суші” означає “маринована риба”. Потрібно відзначити, що раніше рис у суші не їли - він використовувався для зберігання риби. Свіжу рибу нарізали невеликими шматками й клали у великий посуд із засоленим рисом. Таким чином можна було зберігати її більше року. Поступово рибу діставали й готували, а коли її не залишалося - рис або викидали, або використовували повторно.

Згодом, приблизно в 16 столітті, такий перебродивший рис став невід’ємним атрибутом суші. А ще через століття в суші, крім рису, додали морепродукти, овочі та соуси.

У 18 столітті в рис почали додавати оцет та приправи, завдяки чому зникла потреба тривалої ферментації рису. Рисовий або фруктовий оцет перемішували з морською водою, доклали туди інші інгредієнти - морські водорості, мерін, саку, цукор тощо. Цією сумішшю заливали відварений рис, у який додавали овочі та морепродукти, і певний час тримали під пресом. Наприкінці століття ця страва стала настільки популярною, що почали з’являтися спеціалізовані ресторани й закусочні, де можна було скуштувати безліч видів суші. Також у магазинах продавався спеціально підготовлений рис для приготування суші вдома.

Сьогодні основний принцип готування суші залишився незмінним, але з кожним роком з’являються всі нові й нові рецепти.

Трохи розібравшись, що таке суші, ознайомимось з їх видами і способами готування (читайте про це в наступному числі “РР”, на сторінці Добрих порад).

20.11.2008


Переглядів: 445

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 899 від 07.02.2019p.
¤ 
Андрій Лозовий про актуальні проблеми Рівненщини

Андрій Лозовий про актуальні проблеми Рівненщини

Нещодавно автору вдалось поспілкуватися з нашим земляком, народним депутатом від Радикальної партії Олега Ляшка Андрієм Лозовим й задати йому ті питання, які сьогодні хвилюють більшість мешканців Рівненщини....

¤ 
Порошенко чи Путін: вибір-2019

«Судячи з того, що російський телевізор передає про Порошенка і Клімкіна, вони все роблять правильно» - Олег Сенцов

Порошенко чи Путін: вибір-2019

Петро Порошенко йде на другий термін, щоб підвищити добробут народу і привести Україну до ЄС та НАТО...

¤ 
В обласній бібліотеці для молоді потрапили в детективне закулісся

В обласній бібліотеці для молоді потрапили в детективне закулісся

В Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулася презентація соціального детективу «Тенета» та роману «Копія» молодого письменника Віктора Янкевича. Автор родом з Кременеччини. Працює в жанрі детективної прози, а свої перші твори опублікував в літературно-мистецьких журналах України. Твори Віктора Янкевича увійшли до ТОП-5 кращих детективів України за підсумками 2018 року....

¤ 

14-річні школярі повинні отримати ID-картку для проходження ЗНО

Міграційна служба нагадує про обов`язкову наявність паспорта громадянина України - ID-картки, задля реєстрації учасників проходження зовнішнього незалежного тестування....

¤ 
300 пацієнтів з інфарктом врятували лікарі Рівненської обласної лікарні у 2018 році

300 пацієнтів з інфарктом врятували лікарі Рівненської обласної лікарні у 2018 році

Упродовж минулого року лікарі відділення інтервенційної радіології Рівненської обласної клінічної лікарні провели понад 800 коронарографій і 500 стентувань, 300 з яких – пацієнтам із гострим інфарктом міокарда....

¤ 
У Рівному підпалили ресторан

У Рівному підпалили ресторан

Четвертого лютого, близько першої ночі на вулиці Степана Бандери обласного центру, у приміщенні ресторану виникла пожежа, яку було ліквідовано близько п’ятої ранку....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (3617)
2. Моє місто - найкраще [427] (3279)
3. Секс із мусульманином [271] (2791)
4. [0] (2705)
5. Як правильно приймати вітаміни? [749] (2563)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (2502)
7. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (2431)
8. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (2357)
9. Догляньте мене до смерті [278] (2321)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2219)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (1671)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (1659)
13. Розклад руху автобусів [253] (1659)
14. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1534)
15. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1519)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Кілька порад, як прати подушку в домашніх умовах (84)
2. Оселедець по-кашубськи (83)
3. Цікаві факти про користь меду (82)
4. Коли зацвітає жасмин (71)
5. 10 знаменитостей, які змогли перемогти рак (71)
6. «Благатиму в неї прощення…» (69)
7. Порошенко чи Путін: вибір-2019 (69)
8. Кілька порад, як швидко зварити буряк (68)
9. Коли та чим удобрювати картоплю щоби отримати гарний врожай (68)
10. Андрій Лозовий про актуальні проблеми Рівненщини (68)
11. Війна з вітряками… (67)
12. Коли та як пасинкувати помідори (67)
13. 300 пацієнтів з інфарктом врятували лікарі Рівненської обласної лікарні у 2018 році (67)
14. 14-річні школярі повинні отримати ID-картку для проходження ЗНО (65)
15. На Рівненщині поліцейські затримали чотирьох крадіїв (65)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс