Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №457 від 15.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Історія успіху

Михайло ХОЛОД: “Люди можуть обійтися без усього, окрім їжі”

Михайло ХОЛОД: “Люди можуть обійтися без усього, окрім їжі”

“МІСАН”: 15 років визнання на ринку продуктів харчування

20 липня виповниться 15 років з часу заснування у Рів-ному товариства з обмеженою відповідальністю фірми “МІСАН”. Це підприємство успадкувало кращі традиції колишнього радянського плодоовочторгу, що мав добре налагоджені зв’язки з виробниками овочів, фруктів та 21 власний магазин. На жаль, після банкрутства в часи галопуючої інфляції середини 90-х років Рівненського ОРПК цю торговельну мережу було повністю втрачено, крім двох магазинів. Один з них (на Черняка, 10) нині торгує сантехнікою, а приміщення другого (на Київській, 44) частинами повністю викупило ТОВ “МІСАН”. “Наше підприємство, - розповідає голова правління товариства з обмеженою відповідальністю “МІСАН” Михайло ХОЛОД (на фото), - вчасно вийшло зі складу ОРПК, завдяки чому нам вдалося зберегти, а згодом і розширити свою матеріальну базу. Спочатку викупили праву половину магазину, потім - ліву, наразі викупили й готуємося освоїти підвальне приміщення. Півтора десятка років ми не зраджуємо своєму профілю: оптова і роздрібна торгівля овочами, забезпечення продуктами харчування населення та бюджетних організацій - дитячих садків та лікарень”.

“За фахом - професійний комерсант”

- Пане Михайле, що спонукало Вас започаткувати власну справу?

- Коли в незалежній Україні почала формуватися ринкова економіка, я одразу почав розмірковувати над тим, яким бізнесом зайнятися, - адже перед українцями відкривалися широкі можливості. Ними потрібно було правильно скористатися. Я за покликанням і фахом - професійний комерсант. У 1975 році закінчив Рівненський технікум радянської торгівлі (нині комерційний технікум), потім заочно у 1987-му - Київський торгово-економічний інститут. Під час навчання працював на базі ОРПК, де виріс з експедитора до завідуючого бази.

Звичайно, мені з моїм 20-річним професійним досвідом було не важко переконати себе й молодшого брата Олександра, що, за великим рахунком, люди можуть обійтися без усього, окрім їжі. Тож бізнес, побудований на торгівлі та доставці продуктів харчування, зокрема овочів, став нашою сімейною справою - брат працює комерційним директором товариства “Місан”.

- Найважчий період в історії Вашого підприємства.

- Кінець 90-х років. Ви знаєте, що таке співпраця з державними структурами? Це зараз є більш-менш сформована система державних закупівель, якийсь порядок і постійність. А в ті часи ми по півроку не отримувати кошти. Купували товар, коли долар був дві гривні, а одержували кошти від боржників, коли “зелений” став удвічі дорожчим. Інфляція з’їдала все, але ми не впадали у відчай, продовжували утримувати ринок, сподіваючись на вихід економіки із кризи. Час підтвердив правильний вибір стратегії поступового розвитку нашого бізнесу. Навчені гірким досвідом ОРПК, який не зміг повернути банку кредит, через що і став банкрутом, ми ніколи не брали банківських кредитів, намагалися обходитися власними обіговими коштами, при необхідності позичали у друзів.

“Головна конкурентна перевага”

- Чим ще займається товариство?

- До того, як будівельну галузь загнали в глухий кут, у нас успішно працювало кілька бригад, які виконували ремонтні роботи, зокрема у під’їздах будинків нашого міста. Оскільки зараз на такі роботи коштів у міському бюджеті обмаль, цю діяльність довелося згорнути. Але роботи будівельникам не бракує. Ми окультурили матеріальну базу, готуємо нові проекти, реалізація яких дозволить створити нові робочі місця. Частину торгових площ здаємо в оренду.

Мобільності та ефективності нашому бізнесу додало створення на базі підприємства кількох приватних фірм, одну з яких очолює моя дочка. Моя перша дружина веде справи у кафе “Мономах”, а друга відкрила біля автотранспортного технікуму перукарню “Відін”.

- За яким принципом формується основний асортимент овочів, які пропонуєте споживачу?

- Ми виходили, так би мовити, із “борщового набору”: картопля, цибуля, морква, буряк, капуста. Адже борщ для багатьох слов’янських народів - традиційна, я би сказав, культова страва, від якої вони ніколи не відмовляться. До речі, ніхто у Рівному, крім нас, не закладає овочі на зимове збереження, як колись це робив ОРПК: до 10 тисяч тонн картоплі, 1 тисяча тонн столового буряку, 1800 тонн цибулі, моркву тощо. З цією метою “МІСАН” постійно здійснює прямі закупівлі овочів, особливо картоплі, від населення. Власне, вміння зберегти овочі, без втрати їхньої якості, є запорукою успіху овочевого бізнесу, нашою головною конкурентною перевагою. Адже наприкінці весни - на початку літа, коли ще триває торгівля торішніми овочами (бо “нові” ще не встигли вирости), “МІСАН” лишається чи не єдиним оптовим постачальником, що зумів їх зберегти.

- Як Ви ставитеся до співпраці з місцевими виробниками продуктів харчування?

- Звичайно, наріжним каменем нашої співпраці є ринкова ціна, що формується в умовах жорсткої конкуренції між учасниками ринку. Водночас ми розуміємо: якщо продукція місцевих виробників буде присутня в магазинах, то будуть збережені робочі місця, надходитимуть податки до бюджету. Тому намагаємося на взаємовигідних умовах працювати з ковбасними цехами Тучина, Межиричів, Корця, а також із рівненським підприємцем Владиславом Дуніним, який ще в радянські часи працював технологом на м’ясокомбінаті.

“Ми завжди працювали чесно і легально”

- Що, на Вашу думку, найбільше гальмує розвиток ділової активності в Україні?

- Сьогодні найактуальніша проблема вітчизняного бізнесу полягає в тому, що усі державні програми з підтримки розвитку малого підприємництва не виконуються. Хоча перед виборами практично всі обіцяли “золоті гори”, згодом чомусь усе забувається народними обранцями. А нинішні рейди з перевірками з накладанням на підприємців чималих сум штрафів можуть негативно вплинути на малий та середній бізнес. Тож є великий ризик, що підприємці змушені будуть припинити свою діяльність або відійти “в тінь”, що спричинить напругу з наповненням бюджету та зростання безробіття в країні. Мене не влаштовує ні перший, ні другий варіант: ми завжди працювали чесно і легально, просто слід правильно організувати ефективний товарообіг. Щоб товари не залежувалися, треба вміти їх вигідно купити і вчасно продати. Якби ще держава трошки допомагала кредитами, то малий і середній бізнес дихав би на повні груди…

- …І частіше надавав благодійну допомогу соціально незахищеним громадянам, які і до кризи ледь зводили кінці з кінцями.

- Справді, ми постійно допомагаємо різним благодійним фондам, ветеранам війни і праці. Для нас важливо, щоб ця допомога була адресною, аби її отримала людина, якій вона конче необхідна.

“Угоди затверджую потиском руки”

- Головна, на Ваш погляд, умова процвітання підприємства.

- Постійна турбота про кадри. У нашому торговому комплексі працює сорок чоловік, а плинності кадрів практично немає. З тими, що вийшли на пенсію, підтримуємо зв’язок, надаємо їм посильну допомогу. Переконаний, що уважне ставлення до працівників завжди окупиться сторицею, а тому намагаюся не ганяти і виганяти людей, а виховувати, чітко направляти і підказувати їм, що і як робити. Хотів би відзначити професіоналізм і сумлінне ставлення до справи головного бухгалтера фірми Валентини Гавришок, нового завмага Світлани Миронець, завідуючих відділами - дівчата добре знають свою роботу, усіх наших працівників. Підприємство також піклується про їх оздоровлення - маємо власну, придбану на аукціоні, базу відпочинку у Хрінниках біля самого водосховища.

- Якими принципами ділового партнерства керуєтеся у веденні бізнесу?

- Порядність, чесність і дотримання фінансових зобов’язань. З людьми, які мене знають багато років, ділові угоди затверджую потиском руки.

- Ваші захоплення.

- З 14 років я мисливець, не пропускаю жодного сезону полювання, особливо зимового. Рибальством захопився після армії. Спілкування з друзями на лоні природи піднімає настрій, додає наснаги в роботі.

Дякую за інтерв’ю.

Товариство з обмеженою відповідальністю “МІСАН”

33027, м. Рівне, вул. Київська, 44.

Тел.: (0362) 23-52-19, факс: (0362) 28-29-82.

15.07.2010Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1233

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23105)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19034)
• Допомога під час карантину [967] (16160)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15967)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15664)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15576)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15508)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15453)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15439)
• Живи до ста! [965] (15374)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15309)
• Бюджет і ми… [965] (15263)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15166)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15156)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14989)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14930)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14765)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14632)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (801)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (737)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (632)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (559)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (317)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (197)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (191)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"