1. Скорочення холестерину: пектин у яблуках знижує рівень холестерину. Лише два яблука на день, і ви можете знизити рівень холестерину на 10%. Пектин пов’язує холестерин і жири, перш ніж організм поглинає їх, і таким чином вони потім ліквідовуються через кишечник. Кверцетин в яблуках запобігає окисленню холестерину.
2. Зниження ризику розвитку раку: флавоноїди присутні в яблуках знижують шанси розвитку раку легенів на 50%, раку молочної залози на 17%, раку товстої кишки на 43%.
3. Зменшення ризику серцево-судинних захворювань: фітонутріенти в яблуках діють як антиоксиданти, щоб зберегти наше серце здоровим. Флавоноїди, крім надання антиоксидантного захисту, оберігають від запалення, запобігають збільшенню тромбоцитів крові, а також допомагають регулювати кров’яний тиск. Обидві ці проблеми крові пов’язані з атеросклерозом, інсультом.
4. Запобігання діабету: дослідження показують, що люди, які з’їдають щонайменше одне яблуко в день, на 28% зменшують вірогідність розвитку діабету по ІІ типу.
5. Підсилення стоматологічного здоров’я: природні кислотними властивостями яблука допомагають зберегти зуби чистими і здоровими. Коли ви їсте яблука, волокна очищають зуби, а антивірусні властивості фруктів перешкоджають бактеріям і вірусам розвиватись. Жування яблук також стимулює вироблення слини в роті, яке допомагає в усуненні карієсу за рахунок зниження рівня бактерій.
6. Зміцнення кісток: яблука містять речовини, які захищають жінок після менопаузи від остеопорозу, а також збільшують щільність кісткової тканини. Яблука також містять бор, який зміцнює кістки.
7. Засоби втрати ваги: яблука мають низьку калорійність, та властивість регулювання жирового обміну в організмі.
8. Профілактика Хвороби Альцгеймера: нові досліди на мишах, які проводили в Корнельському університеті, показали, що яблучний сік допомагає при хворобі Альцгеймера і в боротьбі з наслідками старіння мозку. Кверцетин в яблуках може захистити клітини мозку від виду вільних радикалів, які можуть призвести до хвороби Альцгеймера.