![]() |
№796 від 09.02.2017p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
13 цікавих фактів про кисле молокоА чи знаєте ви, що молоко, яке скисло через те, що ви забули покласти його у холодильник, стає набагато кориснішим для людського організму, ніж свіже. Пропонуємо вашій увазі підбірку цікавих та корисних фактів про кисле молоко 1. При вживанні кислого молока (або кисляку) організм отримує у достатній кількості природний білок. А регулярне його вживання запобігає розвитку хвороботворних мікроорганізмів у внутрішніх органах людини. 2. Медики стверджують, що кисле молоко допомагає зміцнити імунітет, а також запобігає виникненню дисбактеріозу та розвитку багатьох хвороботворних мікроорганізмів. 3. Не слід асоціювати кисле молоко з кефіром. Хоча ці молочні продукти і мають схожий кислуватий смак, на цьому їх спільні риси завершуються. Кисляк відрізняється від кефіру не тільки способом приготування, а й спектром дії на людський організм. 4. На виробництві кефір зазвичай виготовляють з пастеризованого знежиреного молока, додаючи в нього спеціальну закваску (її ще називають «кефірним грибком»), яка містить біфідобактерії і дріжджі. 5. У кислому молоці усі процеси бродіння відбуваються природно, з плином часу та шляхом потрапляння в молоко мікроорганізмів з навколишнього середовища. 6. Для того, щоб приготувати кисле молоко вдома, потрібно посудину з молоком поставити в тепле й освітлюване місце і… чекати. Коли молоко змінить структуру і у ньому з’являться бульбашки – воно готове до вживання. 7. Калорійність кислого молока може варіюватися. Однак середній показник калорійності кисляку становить 60 ккал на 100 грам продукту. Тож під час дієти, метою якої є схуднення, кисле молоко все ж варто замінити знежиреним кефіром. 8. Кисле молоко багате на кальцій та інші вітаміни і мінеральні речовини. У складі кислого молока – унікальні природні сполуки, які благотворно впливають на зміцнення всього організму й імунітету. 9. В окремих випадках вживання кислого молока може викликати розлад шлунку, дисбактеріоз, різні захворювання шлунково-кишкового тракту. 10. Кисле молоко застосовується в приготуванні супів, соусів, випічки, млинців. Також його унікальні властивості використовують у медицині і косметології. 11. У складі кислого молока досить багато різних біологічно активних сполук. Крім того, у ньому містяться унікальні природні речовини, які надають дійсно благотворний вплив на весь людський організм в цілому. 12. Користь кислого молока розпізнали ще древні вчені в епоху Античності. Наприклад, в 470 році до н. е. великий античний історик Геродот залишив опис кисломолочного напою, який мав унікальні для того часу цілющі властивості. 13. Кисломолочні продукти дуже корисні для дітей і навіть немовлят у якості першого прикорму. Молочний білок, який під час природного бродіння розщеплюється на більш дрібні складові, значно підвищує його засвоюваність у дитячому організмі. Вже через годину після вживання молочнокислого напою організм здатний засвоїти більше 90% всіх корисних речовин. У той час як засвоюваність незбираного молока становить лише 32%.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |