Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №879 від 20.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як вибрати обробну дошку

Пластмасові дошки У наш час пластмасові дошки поширені повсюдно. Пластмаса дарує необмежені можливості в плані розмаїття форм та кольорів, тому в продажі представлені пластмасові дошки товсті й тонкі, прямокутні, круглі й овальні, у вигляді яблука та рибки, білі й кольорові, тверді й гнучкі. Гнучкі пластмасові дошки легко зберігати, вони стильні, ергономічні, зручні, однак довговічність їх украй невелика. Товсті пластмасові дошки можуть використовуватися як підставки і термін служби у них істотно більший.

Важливий момент - купувати потрібно дошки із пластмаси, на яку є сертифікат якості - це ваша гарантія безпеки. Тільки в цьому випадку можна бути впевненим, що пластик, з якого зроблена дошка, не має у своєму складі шкідливих домішок.

За: доступна ціна, не туплять ножі, різноманітні за формою й розцвіченнями.

Проти: недовговічні, неекологічні, довгий час перебуваючи в експлуатації небезпечні в плані гігієнічності.

Дошки із загартованого скла

Дошки із загартованого скла гарні та здатні ідеально вписатися в інтер’єр практично будь-якої кухні. Вони гігієнічні, довговічні, стійкі до впливу хімічних речовин, вологи та високих температур, тому відмінно підходять у якості підставки під гаряче. А завдяки естетичному зовнішньому вигляду скляні дошки можуть використовуватися і для подачі страв на стіл.

Однак скляні дошки тверді, тому швидко туплять гострі ножі. Крім того, скрегіт при обробленні продуктів на такій дошці здатний звести «на нівець» усе задоволення від її використання.

За: довговічні, легко миються, недорогі, естетичні.

Проти: туплять ножі, при роботі видають неприємний звук.

Дошки з бамбука

Виробники бамбукових дощок стверджують, що вони гігієнічніші, чим дерев’яні, оскільки мають більш тверду поверхню, стійку до навантажень і стирання, і поглинають менше вологи. На практиці ж бамбукові дошки, ціна яких порівнянна з дерев’яними, робляться непридатним набагато швидше останніх. Важливий момент - при виборі бамбукової дошки потрібно переконатися, що для її склеювання виробник не використовував формальдегідний клей.

За: естетичні, легко миються, не туплять ножі.

Сумнівно: довговічні, безпечні.

Проти: висока ціна, небезпека використання синтетичного клею.

Дерев’яні дошки

Дерев’яні дошки можуть виготовлятися із цільної дошки, а можуть набиратися з окремих полотен, що склеюють між собою. Останній метод забезпечує захист від деформації дошки при її намоканні, а також економію матеріалу, що, звісно ж, зменшує її вартість.

Для виробництва якісних обробних дощок використовується деревина твердих порід: бука, дуба, берези, гевеї. Гевея (її ще називають каучукове або гумове дерево) в усьому світі вважається одним із кращих матеріалів для виготовлення обробних дощок. Деревина гевеї тверда і щільна, має дуже гарну структуру, не тріскається від холоду, не боїться гарячої води, практично не поглинає сторонніх запахів. Якщо ви вирішили зробити вибір на користь дерев’яної обробної дошки, дошка з гевеї, що має оптимальне співвідношення ціна/якість, стане відмінним вибором для практичних господарок. 

За: безпечні, не туплять ножі, естетичні, довговічні.

Сумнівно: легко миються. 

Проти: досить висока вартість.

Також дошки бувають виготовленими з дерева з поверхневим шаром з високо-щільного поліетилену (для підтримки довгого терміну служби ножів) або такими, в основі яких дерево, покрите еластомером (прогумовані).

Незвичайне застосування може знайти для себе штучний камінь у приміщенні кухні, наприклад, у вигляді обробної дошки. Але, якщо інші матеріали придатні для обробки та нарізування продуктів, то камінь призначений для цього, все-таки, у найменшому ступені. 

Будь-які, навіть найгостріші і якісні ножі, негайно прийдуть у непридатність від зіткнення із грубою поверхнею. Тому, найкраще використовувати подібні дошки для розкочування тіста, сушіння овочів або розкладки продуктів.

20.09.2018


Переглядів: 1707

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23118)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19047)
• Допомога під час карантину [967] (16172)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15981)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15675)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15585)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15524)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15470)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15456)
• Живи до ста! [965] (15393)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15322)
• Бюджет і ми… [965] (15276)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15180)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15169)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15001)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14941)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14774)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14643)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (818)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (750)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (654)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (644)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (574)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (339)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (200)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"