Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №946 від 09.01.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Які хвороби лікує ківі й кому він заборонений: рецепт смачної настоянки

Потужне джерело вітаміну С, стимулює імунну систему. Ківі повинен бути обов’язковим продуктом з кінця осені до середини весни. Він піклується про еластичність та міцність стінок судин. Ківі важливий для людей, схильних до атеросклерозу, тромбозу. Продукт чудово розріджує кров.

Ще одна важлива властивість фрукту для нашого здоров’я – активна участь в утворенні клітин крові. Доведено, що регулярний прийом цього продукту підвищує рівень гемоглобіну. Це профілактика та лікування деяких видів анемії. Також допоможе людям, які страждають від частих запаморочень голови.

Це сильний сечогінний засіб. Фрукт корисний для підтримання здоров’я сечовивідної системи, особливо нирок. Вважається ефективною профілактикою утворення у нирках піску та каміння. Підвищує перистальтику кишечника. Дуже корисний для людей старшого віку, у яких часто фіксується сповільнення роботи кишківника та хронічні запори.

Незважаючи на кислий смак, ківі допомагає позбутися від печії. Вітаміни групи В, а також магній у складі ківі – важливі речовини для профілактики сезонних депресій. Допомагають стимулювати розумову діяльність, але захищають від нервових зривів, безсоння, емоційного спаду. Це чудовий спосіб для боротьби зі щоденними стресами.

Ківі (друга назва «китайський агрус») поєднує в собі смак суниці, банана, дині, яблука, ананаса і черешні. Проблема в тому, що ці переваги мають тільки свіжі плоди. За смаком настоянку з ківі можна сплутати з лимонним лікером. Навіть колір готового напою буде не зеленим, а жовтуватим. Зате легка кислинка чудово нівелює пекучий присмак спирту, в результаті навіть міцний варіант п’ється легко і приємно.

Для приготування настоянки потрібні стиглі (можна перезрілі) ківі, головне щоб плоди не були підгнилими, а м’якоть чорною. Оптимальна алкогольна основа – горілка або розведений водою етиловий спирт, також підійде добре очищений самогон (бажано подвійної перегонки).

Складові:

• горілка (самогон, спирт 40-45%) – 0,5 літра;

• плоди ківі – 4 штуки;

• цукор (мед) – 50-200 грам (за бажанням);

• вода – 50-100 мл (за бажанням);

• сушена цедра апельсина або лимона – 5 грам (за бажанням).

Раджу додавати цукор або мед після настоювання. Вода (вносити разом з цукром як сироп) потрібна тільки для зниження міцності. Цедра надає напою цікавий аромат, але підходить тільки верхня жовта (або червона шкірка) без білої м’якоті, інакше з’явиться гіркота.

Рецепт настоянки з ківі

1. Плоди ківі помити і очистити від шкірки.

Увага! Через високу кислотність шкірка ківі може обпалити слизову оболонку ротової порожнини і викликати дисбактеріоз кишечника, тому не рекомендується для використання.

2. М’якоть нарізати шматочками і подрібнити в блендері або електричною м’ясорубкою.

3. Отриману масу разом з соком, що виділився, скласти в ємність для настоювання – скляну банку або пляшку. Додати цедру (не обов’язково).

4. Залити алкогольною основою. Перемішати.

5. Ємність герметично закрити, перенести на 30 днів у темне місце з кімнатною температурою. Струшувати раз в 3-4 дні.

6. Готову домашню настоянку з ківі профільтрувати через марлю, м’якоть добре віджати.

7. Спробувати на смак. За бажанням додати цукор (мед) або зварити сироп: змішати в каструлі воду і цукор, довести до кипіння (у випадку з медом нагріти до 50-60 °C), проварити на слабкому вогні 4-5 хвилин, знімаючи піну. Перед вливанням охолодити сироп до кімнатної температури.

8. Залишити настоянку в герметично закритій скляній ємності на 2-3 дні для стабілізації смаку. При появі каламуті або осаду профільтрувати через фільтр для кави або вату. Після фільтрації колір стає ще більш «лимонним».

Термін придатності – до 2-х років. Міцність – 35-36 градусів (без води і цукру).

09.01.2020


Переглядів: 1989

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23106)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19036)
• Допомога під час карантину [967] (16160)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15967)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15665)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15577)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15509)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15454)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15441)
• Живи до ста! [965] (15376)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15312)
• Бюджет і ми… [965] (15266)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15167)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15158)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14990)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14932)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14767)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14635)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (807)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (742)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (635)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (561)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (318)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (243)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (192)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"