Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №966 від 28.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Що приготувати з ревеню

Що приготувати з ревеню

Зелений борщ з ревенем

Інгредієнти: На 3 л бульйону: курячий окорочок – 1 шт.; щавель – пучок; ревінь – 1,5-2 листки; картопля – 3-4 шт.; буряк – 1 шт.; яйця – 2 шт.; лавровий лист – 1-2 шт.; перець чорний горошком – 6-7; масло вершкове – 40 г; зелень петрушки й кропу – 1/2 пучка; зелена цибуля, сіль, перець чорний мелений; сметана.

Приготування:

Курку залийте водою, доведіть до кипіння й зменште вогонь. Покладіть лавровий лист, перець горошком і варіть бульйон 35-40 хвилин. М’ясо вийміть, відокремте від кісток і покладіть у бульйон знову. Картоплю поріжте кубиками, покладіть у бульйон і варіть 15 хвилин. Буряк поріжте або натріть соломкою й пасируйте на розігрітому маслі. Зменште вогонь, улийте 1-2 ополоники бульйону і тушкуйте під кришкою хвилин 15. Потім додайте в бульйон буряк і варіть ще 5 хвилин.

З листя ревеню видаліть прожилки й поріжте разом із щавлем. Зелену цибулю поріжте кільцями й дрібно поріжте кріп. Додайте все в бульйон і доведіть до кипіння. Потім збийте яйця й улийте в бульйон, помішуючи. Посоліть за смаком і зніміть каструлю з вогню. Борщ готовий. Дайте йому настоятися хвилин 15 і подавайте до столу зі сметаною, свіжою зеленню і свежомеленим перцем.

Напій з ревеню

Інгредієнти:

Ревінь – 300 г;

лимон – 0,5-1 шт.;

корінь імбиру – шматочок 2 см (або за смаком);

цукор – 0,5 скл. (або за смаком);

вода – 1,5 л.

Приготування:

Ревінь наріжте шматочками, імбир натріть на дрібній тертці, а лимон поріжте кружечками.

Скип’ятіть у каструлі воду, викладіть ревінь і варіть 5 хвилин. Потім додайте лимон, імбир і кип’ятіть 1 хвилину.

Зніміть з вогню, і дайте настоятися 5-10 хвилин. Процідіть і остудіть. Напій готовий.

Чатні з ревенем

Чатні – це приправа або соус до м’яса. Кисло-солодкий, трошки гострий і особливо підійде, коли готовите барбекю.

Інгредієнти:

Цибуля червона – 1 шт.,

цукор – 70 г,

винний оцет білий – 40 мл,

перець чилі – 1/2 шт.,

імбир – 1 шматок,

мед – 40 г,

сіль – 2 ч. л.,

чебрець – 1/2 ч. л.,

ревінь – 250 г.

Приготування:

Ревінь і червону цибулю очистити й нарізати кубиками. У сотейник налити винний оцет, скласти нарізані овочі й додати цукор. Поставити овочі вариться на маленькому вогні близько 30 хвилин. Злегка помішувати й додавати всі потрібні спеції зі списку інгредієнтів.

Спочатку видалити насіння й дрібно порізати шматочок чилі перцю, a потім почистити й натерти на тертці імбир близько 5 см. Додати мед, сіль і чебрець. Усе не забути помішувати й кілька разів спробувати на смак.

Через пів години соус загустіє, придбає потрібний смак і аромат. Знімаємо соус з вогню.

Соус можна пюрирувати блендером, а можна й не подрібнювати, залишити шматочками. У будь-якому разі чатні виходить смачним і освіжаючим.

І ще… це прекрасна заготівля на зиму. Коли соус знімаєте з вогню, можна відразу, поки він гарячий, розкласти по стерильних баночках. Якщо соус був прокручений блендером і трохи охолонув, знову доведіть його до кипіння й лише потім розкладіть по баночках.

28.05.2020


Переглядів: 2216

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23114)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19045)
• Допомога під час карантину [967] (16170)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15978)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15673)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15583)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15521)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15466)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15451)
• Живи до ста! [965] (15392)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15320)
• Бюджет і ми… [965] (15272)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15177)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15168)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14998)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14938)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14771)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14642)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (817)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (750)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (651)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (572)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (411)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (333)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (200)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"