Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №371 від 20.11.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#“Восток - дело тонкое”

Що таке суші і з чим його їсти?

Що таке суші і з чим його їсти?

Нині дуже модно захоплюватися кухнями різних країн світу, а не готувати звичні котлети та борщі. Існує велика кількість ресторанів та кафе, які запропонують скуштувати будь-яку страву кухні якої-завгодно країни. На щастя, на сьогодні не існує заборон і обмежень, отже - вперед, до експериментів!

Останнім часом пожвавився інтерес до японської кухні. Ресторани та бари японської їжі сьогодні можна побачити скрізь. Цікавість гурманів зростає, і все більше людей стають аматорами японської кухні. Почнімо від самого початку - з того, що таке суші та їхньої історії.

Суші - традиційна японська закуска, що складається з тонко нарізаного філе сирої (рідше - копченої) риби, морепродуктів або овочів, відвареного певним чином рису, іноді загорнених у лист водоростей норі.

Виникли суші, як спосіб консервації риби в рисі - Наредзусі. Пізніше вони стали змінюватися залежно від місця розташування селища. Наприклад, на узбережжях у суші клали більше риби і морепродуктів, а в центрі островів - більше рису. Однак основний принцип суші зберігся: рис, морепродукт і начинка (авокадо, огірок, навіть кукурудза, сир та інше).

Коли суші тільки зароджувалися в Південній Азії, спосіб їхнього готування дуже відрізнявся від сучасного. Підготовлену та очищену засолену рибу клали шарами під важкий кам’яний прес, де вона лежала 2-3 тижні. Потім рибу перекладали в спеціальну ємність, і чекали близько двох місяців. Коли риба починала бродити, її вважали готовою до вживання. У неї був украй сильний запах, і зрозуміти, яке саме це риба, було непросто.

На початку 20 століття один передовий шеф-кухар Йохей винайшов свій власний спосіб готування суші - він подавав рибу сирою, заправленою спеціально приготовленим рисом. Такий рецепт швидко поширився по всій Азії.

Цікаво, що ієрогліф “суші” означає “маринована риба”. Потрібно відзначити, що раніше рис у суші не їли - він використовувався для зберігання риби. Свіжу рибу нарізали невеликими шматками й клали у великий посуд із засоленим рисом. Таким чином можна було зберігати її більше року. Поступово рибу діставали й готували, а коли її не залишалося - рис або викидали, або використовували повторно.

Згодом, приблизно в 16 столітті, такий перебродивший рис став невід’ємним атрибутом суші. А ще через століття в суші, крім рису, додали морепродукти, овочі та соуси.

У 18 столітті в рис почали додавати оцет та приправи, завдяки чому зникла потреба тривалої ферментації рису. Рисовий або фруктовий оцет перемішували з морською водою, доклали туди інші інгредієнти - морські водорості, мерін, саку, цукор тощо. Цією сумішшю заливали відварений рис, у який додавали овочі та морепродукти, і певний час тримали під пресом. Наприкінці століття ця страва стала настільки популярною, що почали з’являтися спеціалізовані ресторани й закусочні, де можна було скуштувати безліч видів суші. Також у магазинах продавався спеціально підготовлений рис для приготування суші вдома.

Сьогодні основний принцип готування суші залишився незмінним, але з кожним роком з’являються всі нові й нові рецепти.

Трохи розібравшись, що таке суші, ознайомимось з їх видами і способами готування (читайте про це в наступному числі “РР”, на сторінці Добрих порад).

20.11.2008


Переглядів: 1396

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23114)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19045)
• Допомога під час карантину [967] (16170)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15978)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15673)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15583)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15521)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15466)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15451)
• Живи до ста! [965] (15392)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15320)
• Бюджет і ми… [965] (15272)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15178)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15168)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14998)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14938)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14771)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14642)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (817)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (750)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (652)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (572)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (416)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (334)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (200)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"