Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №968 від 12.06.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

Як пити коньяк: коньячні атрибути

Як пити коньяк: коньячні атрибути

Говорячи про коньячних атрибутах, про те, як і з чим подавати коньяк, потрібно все-таки пам'ятати про те, що він відноситься до міцних міцних напоїв. Крім того, даний напій має багатовікову історію, не тільки виготовлення, але і вживання. Не будемо зупинятися на тому, як коньяк вживали раніше. А поговоримо краще про правила, які сьогодні важливі для тих, хто запрошує гостей «на коньяк», або для тих, хто йде в гості.

Зрозуміло, якщо готується святковий стіл, то без алкогольних напоїв не обійтися. На столі буде і біле, і червоне вино, але гостям можна запропонувати і міцні напої, такі, як коньяк, горілка, віскі, джин.

Наявність цих напоїв, звичайно ж, передбачає не лише закупівлю на https://winelibrary.com.ua/, а й певну сервіровку столу. У центрі столу знаходиться, як правило, велика ваза з квітами або фруктами. Біля цієї вази розташовуються пляшки з легким вином, іноді це відерця з шампанським, наповнені льодом. Далі по всьому столу розставлені пляшки з більш міцними напоями. Їх розташовують біля вазочок і тарілок з салатами, закусками і бутербродами.

Для коньяку призначені спеціальні коньячні чарки. Ці чарки сильно відрізняються від іншого посуду, призначеної для різних напоїв. Вони дуже маленькі на короткій товстій ніжці. Чарки можуть бути ширшими до ніжки, як рівній півсфери, або трохи витягнуті. Коньячні чарки роблять, як правило, з товстого скла. Вони можуть бути прозорими, але найчастіше їх роблять з кольорового скла. Скло може бути синім, блакитно-синім, фіолетовим, рожево-фіолетовим, бузковим, зеленим, палевим, кремовим, матовим. Крім того, іноді коньячні чарки роблять з різнокольорового скла.

А шанувальники всього вишуканого пропонують коньяк навіть в кришталевих келихах з нарізкою (на поверхні скла з зовнішньої сторони вирізані візерунки). Дійсно, виглядає дуже красиво, коли така чарка наповнюється ароматним напоєм. А для справжніх оригіналів придумані навіть ... дерев'яні коньячні чарки. Вони своїм розміром нічим не відрізняються від звичайних скляних коньячних чарок. Ніжка у такий чарки потовщена більше звичайного і переходить, утворюючи плавний вигин, в верхню частину чарки. Причому верхня частина дуже тонка.

Крім цього, існують коньячні чарки у вигляді різних звірів, птахів, риб. Причому виготовляються цілі коньячні набори. При подачі коньяку до столу, його зазвичай переливають з пляшки в спеціальний посуд, зроблену також у вигляді якоїсь тварини. Початок виготовлення таких наборів було покладено на Україну, а в Росії цим славився завод в місті Гусь-Хрустальний.

Але такі коньячні набори - для любителів всього оригінального і екзотичного. Можливо, що вас влаштують і звичайні коньячні чарки. Як розташувати ці чарки на столі? Як правило, спочатку ставлять стакан або келих для води. Потім справо від нього розташовуються келихи для червоного і білого вина. Далі ставлять келих для шампанського. Така сервіровка не випадкова. Адже на початку святкового обіду гостям пропонуються більш легкі спиртні напої. А потім вже можна буде перейти до більш міцним.

Тому коньячні чарки ставлять після келиха для шампанського. Перед коньячної чаркою або після неї може виявитися горілчана чарка. Деякі дотримуються такого правила розстановки келихів і чарок, коли коньячна чарка повинна виявитися обов'язково останньої. Але в даний час цієї традиції перестали слідувати. Тому після коньячної чарки може йти чарка для горілки або джина. Іноді ставлять келих для віскі і навіть склянку для пива або соку.

Наповнювати чарку коньяком потрібно на дві третини її обсягу. Половину чарки або повну наливати не прийнято. Коньяк також не рекомендується пити дуже швидко або великими ковтками. Навпаки, коньяк п'ють тільки маленькими ковточками, повільно смакуючи смак напою.

Тепер слід звернутися до питання про те, з чим п'ють коньяк. Тут потрібно зробити невеличкий відступ. Одна справа, коли коньяк п'ють за святковим столом, який ломиться від закусок, а інша справа, коли коньяк п'ють на зустрічі ділових партнерів, де різні рясні закуски не передбачені. В цьому випадку до коньяку необхідно подати лимон. Навіть якщо нічого іншого не буде, то лимон обов'язковий в будь-якому випадку. Нерідко до лимону подають і цукор. І якщо раніше це вважалося чимось на зразок поганого тону, то тепер так роблять повсюдно.

Крім того, до коньяку подаються різні фрукти. Звичайно ж, на першому місці знаходяться цитрусові. Але можна подати яблука, груші, будь-які сорти винограду і різні екзотичні фрукти, тільки не дуже солодкі.

Якщо вже мова зайшла про фруктах, то не можна не згадати і про ягодах. Отже, які ж ягоди можна подавати до коньяку? Звичайно ж, полуницю, суницю, але бажано зі збитими вершками або йогуртом. Але особливий неповторний смак набуває коньяк, якщо подати до нього журавлину (можна з цукром). Це ж стосується і граната. А ось від смородини, малини та ожини краще відмовитися, так як ці ягоди ніяк не поєднуються з даними напоєм.

Також до коньяку можна подати тістечко мулі шоколад. Але тут потрібно пам'ятати про те, що важкі борошняні вироби краще не вибирати. Нехай це буде щось легке, наприклад безе. Добре підійде зефір або мармелад. Що стосується шоколаду, то краще за все віддати перевагу гіркого, а не молочному. Шоколад може бути з різними добавками: горішками, родзинками, начинкою. Це стосується і шоколадних цукерок. Вони можуть бути з начинкою, в тому числі з лікером або коньяком. Також можна запропонувати вишню в шоколаді або чорнослив в шоколаді.

Якщо коньяком пригощають даму, то їй можна запропонувати суфле або морозиво. Крім того, для коньяку підходять обсмажені солодкі горішки. Слід згадати і про таку річ, як нікотин. Звичайно ж, за святковим столом сигарета недоречна. Але якщо відбувається така незапланована зустріч, коли гостя пригощають коньяком, то цілком доречно буде запропонувати йому дорогу сигарету або сигару.

Крім цього, коньяк можна подавати з різними спеціями і травами. В коньяк можна додати корицю, гвоздику, кардамон, кмин, розмарин, мускатний горіх, насіння коріандру, ваніль, імбир, насіння анісу, бадьян (аніс зірчастий).

Слід зазначити одну особливість. Коли в коньяк додаються спеції, то його обов'язково потрібно трохи підігріти приблизно 2-3 хвилини, а спеції попередньо подрібнити. Не можна забувати і про кількість додаються спецій.

Коріандр, наприклад, має гострий специфічний смак. І додавати його в коньяк можна тільки чуть-чуть. Ванілі вистачить і пари горошин, які додадуть коньяку незвичайний пряний смак. Якщо ж покласти в коньяк трохи листя розмарину, то він знайде сильний солодкуватий камфорний присмак.

Будь-який святковий обід або вечерю завершується чашкою кави. А що може бути прекрасніше кави з коньяком. Якщо ви ще не пробували цей воістину божественний напій, то дуже багато чого втратили в житті. Так що радимо швидше спробувати.

Ми постаралися перерахувати для вас все найбільш підходящі до коньяку продукти, а з чим ви його будете пити, залежить тільки від вашого бажання. Ви, звичайно ж, можете подати до цього напою і м'ясо, і рибу, і морепродукти, але не забувайте про те, що це суперечить традиціям вживання коньяку.

Тепер, коли про урочисте застілля все сказано, варто трохи поговорити про те, де ще можна використовувати коньяк. Цей напій прекрасна основа для приготування різних коктейлів. За допомогою коньяку і своєї фантазії ви зможете створити безліч найрізноманітніших коктейлів, які порадують вас і ваших гостей. Потрібно тільки відзначити, що коньяк належить до тих напоїв, які не вимагають спеціального охолодження. Коньяк подають теплим (кімнатної температури). У тому випадку, коли додаються різні спеції і прянощі, його трохи підігрівають. А ось спеціально охолоджувати коньяк не потрібно.

Тепер ви все знаєте про те, з чого і з чим пити коньяк, а скориставшись нашими порадами і запам'ятавши нехитрі правила, ви зможете прекрасно організувати застілля і задовольнити найвибагливіші смаки.

12.06.2020


Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23107)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19037)
• Допомога під час карантину [967] (16160)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15968)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15666)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15578)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15509)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15457)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15443)
• Живи до ста! [965] (15379)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15313)
• Бюджет і ми… [965] (15267)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15167)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15160)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14992)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14932)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14767)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14636)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (807)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (743)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (637)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (561)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (319)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (277)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (192)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"