№973 від 21.07.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Варимо пиво на хмелюЗнайомого нам хмельного смаку пиво набуло не відразу. Є різні дані про те, коли саме пивовари стали використовувати хміль. Деякі називають VIII-IX століття, а промислові пивовари кажуть, що історію охмеленого пива потрібно вести з XVI століття. Саме тоді додавання хмелю в пиво набуло масового характеру і стало обов'язковим технологічним етапом. Переважна більшість сортів сучасного нам пива готується на хмелю, який виконує відразу кілька корисних функцій.
Оборудование для зернового пивоварения заказать нужно для приготовления полноценного напитка. Кріогенна сушка-один з етапів отримання гранульованого хмелю
хміль і його видиХміль для потреб пивоварної промисловості вирощують сотні і тисячі господарств по всьому світу. Роки селекції не пройшли дарма. Існують різні сорти хмелю, які відрізняються один від одного за складом. За смакові варіації хмелю відповідають дві Основні органічні кислоти.
Якщо у вас не склалися поки власні переваги, то має сенс вибрати універсальний хміль для перших експериментів. Після дегустації готового продукту ви зрозумієте, який вид хмелю вам хотілося б використовувати при наступних дослідах - гіркий або ароматний.
у пивоварінні можна використовувати і свіжий, і висушений, і гранульований хміль
де і як купити хміль?Для того щоб зварити пиво, вам необов'язково вирощувати хміль на задньому дворі будинку. Купити цінний інгредієнт можна в спеціалізованих магазинах. Там він продається у вигляді гранул. Вони виходять після сушіння, подрібнення і пресування натурального хмелю. Іноді у продажу можна знайти хмелеві екстракти.
технологія приготування пива на хмелюУ класичному рецепті чистого пива присутні лише три інгредієнти: солод, вода і хміль. Базову технологію урізноманітнюють спеціями, сушеними апельсиновими кірками, фруктовими сумішами. Також ви можете експериментувати з видами солоду і хмелю. Словом, після того як ви освоїте основну технологію, фантазію можете не обмежувати.
інгредієнтиЩо нам буде потрібно?
З обладнання вам потрібен сусловарочний котел, чиллер-охолоджувач, млин для солоду. Звичайно, можна спробувати зварити пиво і в звичайній каструлі, але користуватися спеціальним обладнанням не тільки зручніше, але і безпечніше. Я рекомендую купувати вже підготовлений солод, попередньо пророщений і висушений. Якщо ви хочете все зробити самостійно, то вам потрібно спочатку замочити зерно, дочекатися його проростання, потім обсмажити до необхідного ступеня і очистити від паростків. Підготувавши солод, можна приступати до пивоваріння. Що стосується хмелю, то візьміть універсальний або з вмістом альфа-кислот від 4 до 5 %. Якщо цей показник виявиться більше, то пиво буде мати сильно виражену гірчинку.
ПідготовкаВесь посуд і обладнання перевірте на чистоту. Пивне сусло-чудове середовище проживання для різноманітних мікроорганізмів, надлишок яких може зіпсувати пиво. Якщо ваш солод не дроблен, то вам доведеться подрібнити його самостійно. Для цього використовуйте зернодробилку або млин для солоду. Солод повинен нагадувати дрібну крупу, а не борошно, так що сильно подрібнювати не потрібно. У каструлю налийте 25 літрів води і нагрійте до температури в 75-80 градусів. для домашнього пивоваріння зручніше купувати підготовлений солод
ЗатиркаЗатор-це пивне сусло, приготоване в особливому температурному режимі.
варіння з хмелем
Після цього суміш потрібно охолодити якомога швидше. У цьому Вам допоможе чиллер, який можна використовувати і в тому випадку, якщо ви варите пиво в звичайній каструлі. Хміль вносять на етапі кип'ятіння сусла
бродіння
Воно може зайняти до 10 днів. якщо ваше пиво помутніло - покладіть його на кілька днів в холодильник
Розлив і карбонізаціяЯк тільки бродіння завершиться, пиво можна розливати по пляшках з додаванням цукру з розрахунку 6-8 г на 1 літр напою. Рівень заповнення-не доходячи 2 см до горлечка. Потім відправте пляшки в темне і тепле місце з температурою не вище 22-24 градусів і залиште на 3 тижні. Після цього можна поміщати пиво в холодильник і дегустувати. Ваше пиво на хмелю готово.
Практична частинаПрактичне відео про внесення хмелю в пиво.
Коментарі (0):
|
© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |