|
№461 від 12.08.2010p. |
| Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Нешкідливі поради з рецептами ![]() Помідори не дають старітиДикі помідори досі ростуть на своїй історичній батьківщині, у Південній Америці. Ацтеки називали помідор матло. А французи переробили цю назву на томат. Помідорами ж плоди нарекли італійці, що означає “золоті яблука”. До Європи вони потрапили в середині XVI століття і довго чомусь вважалися отруйними. У Франції їх вирощували біля альтанок - притулку амурних історій, а в Англії - в оранжереях у діжках. До Росії помідори були завезені у XVIII столітті і теж вважалися тоді отруйними. Вирощували їх як декоративні рослини для краси. Тепер помідори - одні з найпопулярніших овочів у всьому світі. У цих плодах містяться: вітаміни В, РР, К, Е, С, провітамін А; білок, крохмаль, цукор, органічні кислоти, пектини, клітковина; мінеральні солі калію, заліза, магнію, кобальту та цинку; азотисті речовини. У бадиллі є ефірна олія, таніни і рутин. Народна медицина широко використовує свіжі плоди, сік, бадилля помідорів при різних захворюваннях. Свіжі помідори і томатний сік посилюють секрецію шлункового соку, діють як легке проносне, перешкоджають скупченню газів у травному тракті, допомагають при виразці шлунку, серцево-судинних захворюваннях, сечокам’яній хворобі, знижують кров’яний тиск і вміст холестерину в крові, запобігають авітамінозу, поліпшують зір і не дають старіти. Свіжі домашні помідори на Різдво Щоб з’їсти свіжих домашніх помідорів на Коляду, потрібно трилітрового слоїка прогріти в духовці й покласти у нього чисті сухі помідори середньої стиглості. Додати 2 ст. ложки спирту і підпалити, кілька разів струснути, а потім швидко закрити стерильною кришкою. Так на свята можна буде поласувати свіжими помідорами з рідним смаком. Оригінальним смаком володіють помідори із селерою. Робити їх просто. Помідори промити, з боку плодоніжки наколоти зубочисткою і укласти в чисті банки, переклавши гілочками селери, і залити маринадом - на 1 літр води 1 ст. ложка солі, 2 ст. ложки цукру, 2 горошини чорного перцю, 2 - запашного, 1 гвоздика (можна й без неї). Прикрити стерильними кришками і пастеризувати в киплячій воді 15-20 хвилин. Додати 1 ст. ложку оцту на трилітрову банку (я додаю 1-2 чайних). Швидко закатати.
Коментарі (0):
|
| Лист редакторові | RSS | Передплата газети
| Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: | ||||||||||||||||||||||||||||