|
№464 від 02.09.2010p. |
| Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Нешкідливі поради Годуйте дітей гарбузовою кашеюГарбуз - смачний і корисний овоч, багатий на каротин та вітаміни. У його м’якуші міститься багато цінного, особливо для дитячого організму, вітаміну D, який підсилює життєздатність і прискорює ріст дітей, переконує Інтернет-видання “Ваше здоров’я”. Організм легко засвоює клітковину гарбуза, завдяки чому страви з цього овочу рекомендують для лікувального та профілактичного харчування. Оскільки у гарбузі багато солей міді, заліза й фосфору, які позитивно впливають на кровотворення, його вживають для профілактики недокрів’я, а ще, завдяки великому вмісту пектину, що сприяє виведенню холестерину, - атеросклерозу. Гарбузовий м’якуш, у якому міститься багато каротину, вітамінів С, В1, В2, вживають для поліпшення функціональної діяльності кишечнику (від запорів). Регулярне вживання сирого гарбуза, соку з нього, гарбузових каш та інших страв покращує травлення, зменшує набряки. Його радять людям із харчовою алергією як страву, що має гіпоалергенні властивості. Страви з гарбуза рекомендують вводити у раціон хворих на гепатит та холецистит, людям із жовчнокам’яною хворобою, хронічним колітом та ентероколітом у стадії загострення, із захворюваннями серцево-судинної системи (гіпертонія, атеросклероз із недостатністю кровообігу), з гострим і хронічним нефритом та пієлонефритом. Гарбуз рекомендують вагітним у разі нудоти. Також тим, хто переніс хворобу Боткіна, бо діючі речовини м’якуша прискорюють відновлення антитоксичних функцій печінки. У лікуванні хвороб нирок вживають не сам м’якуш, а свіжий сік із сирого гарбуза - по 0,5 склянки на добу. Також він має і заспокійливі властивості, поліпшує сон. Страви з гарбуза як засіб для виведення надлишку рідини з організму (водянка, хвороби нирок) треба вживати протягом 3-4 міс. у сирому вигляді по 0,5 кг, а у вареному й печеному - до 1,5-2 кг щодня. З косметичною метою використовують як свіжий, так і варений м’якуш гарбуза.
Коментарі (0):
|
| Лист редакторові | RSS | Передплата газети
| Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: | ||||||||||||||||||||||||||||