№505 від 16.06.2011p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Заборона Салати у супермаркеті – табуЗ 8 червня супермаркетам Рівного заборонили виготовляти та реалізовувати салати з м’ясопродукцією та заправлені майонезом чи сметаною. Як повідомили у санепідемстанції, це робиться щороку з метою профілактики кишкових інфекцій. - Майонезні салати, які нині реалізують у супермаркетах, мають високу ступінь небезпеки, тим паче, у літній період, - говорить завідуюча гігієни харчування міської СЕС Надія СТИЧИШИНА. - Перевірки, які проводилися працівниками СЕС, виявили порушення у всіх кулінаріях рівненських супермаркетів. Так, за словами завідуючої, порушення при зберіганні продукції виявили у гіпермаркеті “Фоззі”, також неякісне прибирання, маркування не відповідає термінам виробника. В універсамі “Сільпо” працівники СЕС знайшли рибні пресерви, які зберігалися не за відповідної температури, а упаковка ковбаси не відповідала даті виробництва. Ще більш суттєві порушення виявлені при перевірці супермаркету “Еко”. У заборних листах виявлені салати з простроченим терміном реалізації. Усі салати вагою 8 кілограм на суму 382 гривні були вилучені з реалізації. Також виявили та вилучили неякісні тушки кролятини на суму 380 грн. За усі порушення було накладено штрафні санкції. Чи дійсно супермаркети припинили торгували розмаїттям салатів? Не вірилось нам, і ми вирушили до кількох супермаркетів а саме до кулінарних відділів. Наче б нічого і не змінилось, ті самі салати з куркою та ананасами, усіма улюблене “Олів’є”, хіба що їх трішки асортимент поменшав. Можливо, не через заборону СЕС, а у зв’язку зі святами, хто зна… Салати ніби свіжі, але який раз вони перемазувались майонезом - загадка. Одні з пересторогою дивляться та розвертаються, інші готові купувати, бо дешево. На наші питання: “Чому ж все-таки салати і надалі продаються?”, у СЕС відповіли, що в усі супермаркети видали декларацію про заборону виготовлення та реалізації салатної продукції. Не виконання цієї постанови тягнутиме за собою штраф від 450 грн і аж до повної заборони функціонування кулінарії. “Ми ж не можемо до кожного прилавку поставити працівника СЕС”, - ділиться завідувачка. А у ці дні перевірятимуть точки, де продають кури-гриль, на збудник сальмонели. І все через масові отруєння у Києві. Також перевірятимуть бочковий квас, адже це - натуральний продукт із терміном зберігання усього два дні. Про результати перевірки читайте у наступному номері газети.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |