Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №582 від 20.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Новини Рівне
QRcode

#Смачного!

ТОП-5 новорічних страв різних країн світу

ТОП-5 новорічних страв різних країн світу

Приготуй до новорічного столу колоритну м’ясну, рибну страву або десерт із новорічного меню різних країн світу.

1. Франція

Індичка - головна страва новорічного столу у Франції. Французи жартують: “Якщо немає індички, то Новий рік може не прийти”.

Індичка по-французьки

Інгредієнти: 0,5 кг філе індички, 5 дрібних цибулин, 2 помідори, 300 г сиру, майонез, спеції, сіль до смаку.

Приготування

Філе індички розріж на тонкі шари та вклади в миску, пересипаючи спеціями та сіллю. Накрий кришкою, зверху поклади вантаж і залиши на 20-30 хвилин для маринування у власному соку.

Помідори помий і поріж кружечками, цибулю наріж кільцями. Сир натри на великій тертці. На деко виклади фольгу, краї підгорни. Рівномірно в один шар розклади пласти індички, зверху злегка промасти майонезом. Потім поклади шар цибулі і шар помідорів. Зверху засип усе сиром.

Запікай у духовці близько години. Спершу на сильному вогні, потім - на слабкому. Страву подавай на стіл гарячою, прикрасивши зеленню.

2. Польща

На новорічному столі в Польщі обов’язково є риба, яку вважають символом благополуччя та сімейного щастя.

Риба по-польськи

Інгредієнти: 300 г філе судака зі шкірою, 1 морквина, 4 г кореня петрушки, 2-3 варені яйця, 20 г вершкового масла, 1 ст. л. лимонного соку, зелень петрушки, сіль до смаку.

Приготування

Філе риби наріж порційними шматками, відвари в підсоленій воді з додаванням моркви та кореня петрушки.

Для соусу розтоплене масло об’єднай з подрібненими яйцями, лимонним соком, порізаною зеленню та 2 ст. л. рибного бульйону.

При подачі рибу вклади на блюдо, полий приготовленим соусом. Як варіант, гарніруй пюре з картоплі та моркви.

3. Чехія та Словаччина

У цих країнах новорічний стіл не обходиться без ароматного національного десерту - яблучного штруделя.

Яблучний штрудель

Інгредієнти: 250 г борошна, 1 яйце, 150 г вершкового масла, 1 ч. л. оцту, 1 кг яблук, 80 г цукру, 30 г родзинок, 100 г хлібних крихт, кориця мелена, цедра лимона до смаку.

Приготування

Борошно просій, потім влий у нього збите з 6 ст. л. теплої води яйце, 1 ст. л. розтопленого масла, оцет, додай сіль і заміси м’яке блискуче тісто. Скачай у кулю та залиши на 30 хвилин, накривши вологою тканиною.

Розріж тісто навпіл, кожну половину розкачай на присипаному борошном лляному рушнику. Розтягни тісто від центру в усі боки, намагаючись не порвати, збризни розтопленим маслом, вклади на нього шар очищених і нарізаних яблук, посип цукром, корицею, промитими родзинками, подрібненою цедрою і обсмаженими в 30 г масла хлібними крихтами.

Піднімаючи край рушника, скачай тісто в рулет. Перенеси на деко та випікай у помірно нагрітій духовці 30 хвилин, час від часу змазуючи маслом. Готовий штрудель остуди і розріж на скибочки. Подавай до столу, прикрасивши до смаку. Наприклад, горішками, гілочками м’яти, корицею або цукровою пудрою.

4. Німеччина

У цій країні на новорічний стіл обов’язково подають пироги та інші страви з родзинками, яблуками та горіхами. Причому кожен інгредієнт має своє значення. Наприклад, горіхи - це вміння пізнавати таємниці й долати труднощі життя, а родзинки - символ достатку.

Тістечка з горіхами

Інгредієнти: 2 яйця, 2 яєчні жовтки, 200 г цукру, 6 ст. л. сухарів, щіпка солі, 2 ч. л. сухих дріжджів, 1 ст. л. борошна, 0,5 ст. подрібнених родзинок, 1 склянка горіхів, 200 г вершкового масла, 0,5 склянки молока.

Приготування

Яйця і цукор збий, додай сіль, сухарі, змішані з борошном дріжджі, родзинки та 0,5 склянки горіхів. Заміси тісто, розкачай його в шар завтовшки 0,7 см, виклади на покрите промасленим папером деко і випікай у духовці протягом 15 хвилин при середньому нагріванні.

Для крему жовтки збий із цукром, влий, помішуючи, гаряче молоко. Прогрій, безупинно збиваючи, на водяній бані, щоб загусло. Отриману масу остуди, з’єднай зі збитим маслом і збивай усе разом до пишної консистенції. Додай 0,5 склянки подрібнених горіхів і перемішай.

Випечений корж одразу ж розріж на прямокутні тістечка, дай їм охолонути, потім покрий кремом і прикрась.

5. Англія

Традиційним десертом на новорічному столі в цій країні є пудинг. Перед подачею на стіл святковий пудинг поливають ромом і підпалюють.

Англійський пудинг

Інгредієнти: 170 г вершкового масла (маргарину), 170 г цукру, 170 г борошна, 2 яйця, щіпка соди, 120 г сиру.

Для глазурі: 25 г вершкового масла, 1,5 ст. л. какао, 1,5 ст. л. молока, 3 ст. л. цукру. Щоб сильно залити пудинг глазур’ю, кількість треба подвоїти.

Приготування

У посуді, в якому випікатимеш пудинг, розтопи вершкове масло, всип цукор, соду, додай яйця та збий. Потім додай сир, перемішай, додай борошно і збий. Накрий промасленим папером і постав випікатися на середньому вогні 15-20 хвилин.

Для глазурі змішай усі компоненти та доведи до кипіння. Готовий пудинг перекинь на тарілку, полий глазур’ю і прикрась. Наприклад, горішками, кокосовою стружкою, кунжутом.

20.12.2012


Переглядів: 1098

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1158 від 22.02.2024p.
¤ 
Ударив скляною пляшкою та пограбував

Ударив скляною пляшкою та пограбував

Слідчі Рівненського РУП повідомили про підозру 38-річному зловмиснику за фактом грабежу, вчиненого в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою....

¤ 
На Рівненщині працює унікальне підприємство легкої промисловості

На Рівненщині працює унікальне підприємство легкої промисловості

Рівненська фабрика нетканих матеріалів – єдине в Україні підприємство з виготовлення полотен різними способами виробництва. Від тканин з пластмасових пляшок до продукції з поліестеру....

¤ 
Холодильники, пральні машини та генератори.

Холодильники, пральні машини та генератори.

76 одиниць техніки надійшло для Рівненщини від Підляського воєводства...

¤ 
У Рівному відновили мурал,

У Рівному відновили мурал,

присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні

Герої Небесної Сотні стали першими, хто віддав своє життя за свободу свого народу. «Їх імена назавжди залишаться в пам’яті рівнян», – каже секретар Рівнеради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян....

¤ 
На Рівненщині перша аптека на колесах їздитиме Зарічненщиною

На Рівненщині перша аптека на колесах їздитиме Зарічненщиною

Мобільна аптека функціонуватиме виключно у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Вона буде функціонувати як транспортний засіб ліцензіата. Мобільний пункт відпускатиме лікарські засоби за рецептом та без нього....

¤ 
Кличко на Мюнхенській конференції з безпеки: «Україна і ЗСУ переживають критичний момент. Допомога була потрібна ще позавчора!»

Кличко на Мюнхенській конференції з безпеки: «Україна і ЗСУ переживають критичний момент. Допомога була потрібна ще позавчора!»

Мер Києва Віталій Кличко під час Мюнхенської конференції зустрівся з сенаторами та конгресменами США. Наголошував на необхідності продовження допомоги нашій державі. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (20825)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17001)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14281)
• Допомога під час карантину [967] (14199)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14043)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13847)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13719)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13688)
• Живи до ста! [965] (13680)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13647)
• Бюджет і ми… [965] (13601)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13583)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13471)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13385)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13377)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13332)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (12935)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (12917)

ТОП-15 свіжого номера:

• На Рівненщині триває будівництво нового корпусу обласного госпіталю ветеранів війни (182)
• На Рівненщині перша аптека на колесах їздитиме Зарічненщиною (60)
• Кличко на Мюнхенській конференції з безпеки: «Україна і ЗСУ переживають критичний момент. Допомога була потрібна ще позавчора!» (59)
• Ударив скляною пляшкою та пограбував (59)
• У Рівному відновили мурал, (58)
• Холодильники, пральні машини та генератори. (57)
• Коли можна ігнорувати напис на етикетці «тільки ручне прання»? (56)
• На Рівненщині працює унікальне підприємство легкої промисловості (52)
• Мідії в соусі «блю-чиз» (51)
• Чому при зміні погоди ниють суглоби? (48)
• 8 хитрощів з содою для полегшення побуту (47)
• Як вибрати безпечну зубну пасту? (44)
• Часник, сіль та інші спеції, які краще розкривають смак кави (44)
• Натуральна маска-скраб для обличчя: шкіра буде оксамитова, як у немовляти (44)
• Лікарі розповіли про головну помилку під час вимірювання артеріального тиску (43)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"