Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №629 від 14.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Цікаві факти про їжу

Цікаві факти про їжу

• 7% американців щодня харчуються в ресторанах Макдоналдс.

• Кетчуп придумали в Китаї.

• У 1995 році вперше в історії японці з’їли більше м’яса, ніж рису.

• Шоколад складає всього 3% від обсягів продажів компанії Nestle.

• Шарль де Голль якось зауважив про Францію: “Як можна керувати країною, в якій 246 видів сиру?”

• Кілограм лимонів містить більше цукру, ніж кілограм суниці.

• Фламандський натураліст XVI століття Карл Клозе відгукувався про шоколад так: "Придатне швидше для годування свиней, ніж в їжу людині".

• Сендвіч був винайдений Джоном Монтегю, четвертим графом Сендвічскім.

• Сир Рокфор покритий цвіллю "пеніцілліум рокфорті".

• Після 1680 р. кожному французові старше 7 років ставилося в обов’язок споживати щорічно 7 фунтів солі. За порушення цього закону винного засуджували до штрафу в 300 ліврів.

• Огірок ­ фрукт, а не овоч.

• У середні століття вважалося, що курячий бульйон є хорошим збуджуючим засобом.

• Щорічно в світі збирається близько 200 тисяч тонн лисичок. Вартість одного кілограма лисичок на міжнародному ринку ­ 8 доларів.

• Зазвичай до риби подають біле вино, а до м’яса ­ червоне. Тунець ­ єдина риба, до якої подають червоне вино.

• Майонез був винайдений французьким полководцем XVIII ст. Луї Крільонскім.

• Під час правління французького короля Людовика XIV (1638­1715) при дворі була надзвичайно популярна спаржа.

• Більше 40% видобутого в світі мигдалю йде на виробництво шоколаду.

• Перший справжній ресторан відкрився в Парижі в 1764 році. Його власник на ім’я Буланже продавав готові блюда всю ніч.

• Популярний у Китаї і на острові Ява суп “ластівчині гнізда” готується з гнізд стрижів.

• У норвезькій кухні суп із пива називається елеброд.

• Виноград вибухає в мікрохвильовій печі.

• Італійська мудрість говорить, що салат повинні готувати чотири кухарі: скупий, філософ, ласун і художник. Скупий повинен приправити салат оцтом, філософ ­ посолити, марнотратник ­ влити масло, а художник ­ змішати салат.

• У традиційній італійській піці, окрім тіста, обов’язково повинні бути присутніми: соус зі свіжих помідорів, сир "Мацарелла" і листя петрушки. Ці три компоненти піци мають не тільки кулінарне, але і символічне значення ­ вони утворюють кольорову гамму італійського прапора.

• У середні віки в Європу зі Сходу везли в основному два види товарів: спеції і тканини, які називали також “грубими спеціями”.

• У червоному (або рожевому) грейпфруті більше вітаміну С, ніж у звичайному (жовтому).

• Коли Олександр Македонський привіз зі своїх індійських походів до Греції тростинний цукор, його відразу ж прозвали “індійською сіллю”.

• Огірки на 96% складаються з води.

• Щорічно в світі споживається 567 000 000 000 курячих яєць.

• Вперше рис був завезений до Росії за часів Петра I. Тоді його називали "сарацинське пшоно".

• Станом на кінець 1998 року за час свого існування фірма "Макдоналдс", заснована в 1948 році, продала 100 мільярдів гамбургерів.

• Лимони з тонкою шкіркою соковитіші лимонів із товстою шкіркою.

• Для виробництва сиру Рокфор використовується овече молоко.

• Індіанці майя отримували з морських свинок дуже смачне м’ясо і прекрасний пух.

• За своє життя людина з’їдає приблизно 40 тонн різного продовольства.

• Щорічно виробляється більше 110 млн. тонн цукру: 60% ­ з цукровогї тростини і 40% ­ з цукрового буряка.

14.11.2013


Переглядів: 881

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1167 від 01.05.2024p.
¤ 
Як правильно розріджувати кров?

Як правильно розріджувати кров?

Стежити за в’язкістю крові дуже важливо, адже хоч «густа кров» не класифікується як клінічний стан, вона може сприяти ризику формування тромбів. Для визначення в’язкості крові необхідно здати аналіз крові, хоча деякі симптоми також можуть вказувати на цю проблему....

¤ 
Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Санкціонований обшук у господарстві 22-річного жителя села Ільпінь поліцейські за процесуального керівництва окружної прокуратури провели 19 квітня....

¤ 
На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв. Освітній осередок, розташований в Рівненській обласній дитячій лікарні, де будуть навчатись маленькі пацієнти, які вимушені довгий час перебувати на лікуванні. Нині ідуть ремонті роботи в навчальному просторі та формують колектив вчителів та вихователів. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21276)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17400)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14621)
• Допомога під час карантину [967] (14537)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14372)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14188)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14065)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14037)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14035)
• Живи до ста! [965] (14007)
• Бюджет і ми… [965] (13946)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13940)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13816)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13719)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13716)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13656)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13275)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13245)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів» (306)
• Чому залізний купорос не варто використовувати на ділянці навесні? (71)
• Чилбир – яйця по-турецьки (68)
• 12 кращих джерел вітаміну Е: чиста шкіра, добрий зір, міцний імунітет та збереження молодості (65)
• Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські (64)
• Їхав п’яним за кермом: загинула 19-річна пасажирка (63)
• Як правильно розріджувати кров? (63)
• Лікарі назвали фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки (62)
• Що не варто чистити харчовою содою? (61)
• У Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарна (60)
• Вітамін D і не тільки: популярні добавки, які можуть бути небезпечними для вашого серця (60)
• Переваги паперових форм для пасок (59)
• На Рівненщині запрацює школа у лікарні (58)
• Ефективний спосіб збільшити горіння свічки (57)
• Які шкідники бояться чорнобривців? (56)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"